Βαθμολογία

Μέσι: «Εκανα κάθε μέρα ενέσεις»

Τα ΝΕΑ έχουν ορισμένα αποσπάσματα από τη βιογραφία του Λιονέλ Μέσι από τον Γκιγιέμ Μπαλάγκουε που θα κυκλοφορήσει σύντομα και επικεντρώνονται στα παιδικά χρόνια του Αργεντιντού σούπερ σταρ και τις ενέσεις που έκανε για να ψηλώσει, καθώς ήταν ιδιαίτερα κοντός.

«Οταν ήμουν 11 ετών ανακάλυψαν ότι είχα ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης και άρχισα θεραπεία που θα με βοηθούσε να μεγαλώσω. Κάθε βράδυ έπρεπε να κάνω ενέσεις στα πόδια μου και όλο αυτό για μία περίοδο τρίων χρόνων. Ημουν τόσο μικρόσωμος, που σχολίαζαν πως όταν πήγαινα στο γήπεδο ή στο σχολείο έμοιαζα ο μικρότερος απ' όλους. Αυτό συνέβαινε μέχρι που ολοκλήρωσα τη θεραπεία και άρχισα να αναπτύσσομαι φυσιολογικά» λέει ο ίδιος.

Οπως αναφέρει στο βιβλίο, ο πατέρας του τότε έδινε 1.500 δολλάρια το μήνα, ποσό ιδιαίτερα υψηλό, αλλά ο ίδιος αντιμετώπιζε φυσιολογικά ότι ήταν μικρόσωμος. «Το να είσαι μικρόσωμος σου επιτρέπει να είσαι πιο γρήγορος και ευκίνητος και αυτό με βοήθησε όταν έπαιζα ποδόσφαιρο».

Ο παλιός του συμπαίκτης Χεράρδο Γκριγκίνι λέει: «Αντιμετώπιζε τις ενέσεις σαν να ήταν κάτι το απόλυτα φυσιολογικό. Κάθε εβδομάδα, κάθε ημέρα, πριν πέσει για ύπνο. Επτα ημέρες στο ένα πόδι του, επτά ημέρες στο άλλο. Και το δεχόταν πολύ φυσιολογικά».

Πάντως ανςεξαρτήτως ύψους από τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα, είχε δείξει ότι θα είναι παιδί-θαύμα! Ο προπονητής του στη Νιούελς Γκραμπριέλ Ντιχεράλαμο λέει: «Οταν είχαμε πάει στη Μαρ ντελ Πλάτα, πριν από το παιχνίδι έκανε διάφορα κόλπα με την μπάλα και του πετούσαν χρήματα. Περνούσαν 15 λεπτά και δεν έχαναν τον έλεγχο. Στο Περού νομίζω ότι έκανε 1.200 χτυπήματα. Ηταν τότε 9 ετών».

Ολοι τον θυμούνται με τις καλύτερες αναμνήσεις, καθώς από τότε έκανε τη διαφορά! «Αν κατακτούσαμε τον τίτλο σε ένα τουρνουά θα κερδίζαμε ένα ποδήλατο. Αρχίσαμε το παιχνίδι χωρίς τον Λεό. Στο πρώτο ημίχρονο χάναμε 1-0. Τότε ήρθε ο μικρός – είχε κλειδωθεί στο μπάνιο του σπιτιού του και χρειάστηκε να σπάσει το τζάμι για να βγει. Νικήσαμε με 3-1 με τρία γκολ του Λέο», θυμάται ο παλιός του συμπαίκτης Χουάν Λεγκισαμόν.