Βαθμολογία

Έφερε προβλήματα η επέλαση του χιονιά

Η πτώση της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν από τη ξημερώματα της Τρίτης (3/12) έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα σε πολλές μεγάλες πόλεις, δυσκολεύοντας αρκετά και την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο.

Ενδεικτικό είναι πως μόνο στην Αττική η Πυροσβεστική έχει δεχτεί πάνω από 540 κλήσεις για πεσμένα δέντρα που εμποδίζουν την κίνηση, ενώ σε δρόμους στο Μενίδι, στα Πατήσια και τη Νέα Φιλαδέλφεια υπήρξε προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας. Μάλιστα προβλήματα παρουσιάστηκαν και στο κέντρο της πρωτεύουσας καθώς η οδός Σταδίου έκλεισε για λίγη ώρα ύστερα από πτώση δέντρου, ενώ διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στα βόρεια προάστια του λεκανοπεδίου.

Επίσης, σχετικά με την ακτοπλοΐα από τον Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των δελφινιών προς Αίγινα, από τη Ραφήνα ακυρώθηκε ένα δρομολόγιο για Κυκλάδες, ενώ από το Λαύριο δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια προς την Τζιά (Κέα). Επίσης, κλειστό είναι το πορθμείο Ριό-Αντίρριο, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια Βόλος- Σποράδες, Καβάλας-Πρίνου και Θάσος- Κεραμωτή.

Τα πρώτα χιόνια είδαν οι κάτοικοι της Φλώρινας, ενώ σποραδικές χιονοπτώσεις αναμένονται και στη Θεσσαλία, ενώ στα ορεινά της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου επίσης αναμένονται χιόνια. Στη ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης ό υδράργυρος έδειξε το πρωί 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ ιδιαίτερα χαμηλές είναι και οι θερμοκρασίες σε Κοζάνη, Σέρρες και Χαλκιδική.

Σχετικά με τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στις επαρχιακές οδούς Καστοριάς- Φλώρινας και Καστοριάς- Ιωαννίνων, όπως και στο δρόμο που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας στα Γρεβενά. Μάλιστα στα Ιωάννινα λόγω των πολλών πτώσεων δέντρων τα προβλήματα είναι πολλά με την κυκλοφορία των οχημάτων περιμετρικά της πόλης να είναι ιδάιτερα δύσκολη.

Πηγή: a-sports.gr