Βαθμολογία

Δημήτρης Ρεσίτης: «Ο Απόλλων Λάρισας μου έδωσε την ευκαιρία...»

Ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα Λάρισας, Δημήτρης Ρεσίτης, βρέθηκε στα στούντιο του Best fm 93.9, όπου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή των Χρήστου Γκατζούλη και Θάνου Αναστασίου «Στα Δίχτυα της Λάρισας», όπου και είχε την ευκαιρία να μιλήσει σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της θέσης στην οποία αγωνίζεται, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο γενικά, αλλά και τα όνειρα του. Αναλυτικά η συζήτηση.

Πες μας δυο λόγια για εσένα. Από πού ξεκίνησες;

«Από μικρό παιδί στο Καρπενήσι, ήμουν στο Βελούχι για πολλά χρόνια και ερχόμασταν εδώ όταν παίζαμε στην Δ’ Εθνική, όπου παίζαμε με πολλές λαρισινές ομάδες. Πριν τέσσερα χρόνια πέρασα εδώ στην Λάρισα, αλλά πήγαινα μέχρι πριν δύο χρόνια και έπαιζα στην ομάδα. Πέρυσι πήγα στην Καρδίτσα. Ήταν πολύ δύσκολο να συνδυάσω τα μαθήματα με τις προπονήσεις, αλλά τα κατάφερνα. Ήταν κουραστική η σεζόν, γιατί ήμουν συνέχεια στον δρόμο. Αλλά τότε ήταν διαφορετικά τα πράματα για το Βελούχι. Πέρυσι που πήγα στον ΑΟ Καρδίτσας, πιστεύω ότι ήταν μια επιλογή που δεν μου βγήκε κι έτσι επέστρεψα στο Βελούχι. Μετά ήθελα να παίξω στο τοπικό της Λάρισας, και με την βοήθεια του κυρίου Οράσιο Μοράλες, που θα ήθελα να τον ευχαριστήσω και δημόσια, έγινα μέλος της οικογένειας του Απόλλωνα».

Φέτος, δεν ξεκίνησες βασικός στην ομάδα. Στην πορεία όμως πήρες φανέλα βασικού;

«Από την αρχή ήξερα ότι θα χάσω κάποια ματς γιατί δεν είχε βγει το δελτίο μου. Μου πήρε καιρό να κάνω το ντεμπούτο μου, αλλά τελικά αυτό έγινε κι έτσι πλέον υπερασπίζομαι εγώ την εστία της ομάδας μου».

Από μικρός ήθελες να γίνεις τερματοφύλακας;

«Από μικρό παιδί είχα αυτήν την λόξα να γίνω τερματοφύλακας, με όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που έχει αυτήν η θέση. Σίγουρα, είναι μια ιδιαίτερη θέση, αλλά προσφέρει πολλά συναισθήματα».

Ποια είναι η άποψη σου για το επίπεδο του τοπικού της Λάρισας;

«Ήξερα, από παλιά ότι το τοπικό της Λάρισας, είναι από τα πιο δυνατά πανελληνίως. Το έβλεπα άλλωστε και με τις ομάδες που έπαιζα ως αντίπαλος όταν ήμουν στο Βελούχι. Ήθελα να παίξω εδώ και ο Απόλλων Λάρισας, μου έδωσε την ευκαιρία».

Ποιο είναι το κλίμα στην ομάδα;

«Από την πρώτη συνάντηση με τους ανθρώπους της ομάδας, ένιωσα ότι όλοι είμαστε μια οικογένεια και αυτό μέτρησε πολύ για εμένα, που είμαι και από άλλη πόλη. Σε συνομιλίες μαζί τους, μου είπαν ότι φέτος η χρονιά θα είναι δύσκολη, αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι, γιατί ο Απόλλωνας είναι μια μεγάλη ομάδα».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Είχα αρκετό χρονικό διάστημα να αγωνιστώ. Τα πρώτα 7 παιχνίδια που έχω πάρει φέτος, είναι τα πρώτα μετά από πολύ καιρό. Από εκεί και πέρα, θέλω να επανέλθω στο επίπεδο που ήμουν πριν 2 χρόνια κάτι που θα γίνει μέσα από τις συμμετοχές που θα παίρνω».

Ποια είναι η πίεση ενός τερματοφύλακα μέσα στο παιχνίδι;

«Σίγουρα, είναι μεγάλη η πίεση, ειδικά για έναν τερματοφύλακα, γιατί πρέπει για 90 λεπτά να είναι όπως πρέπει και να μην κάνεις λάθη. Στο προηγούμενο παιχνίδι, προερχόμασταν από μια μεγάλη ήττα και η νίκη ήταν μονόδρομος, κάτι που το καταφέραμε».

Πως διαχειρίζεσαι την ψυχολογία σου μέσα στο παιχνίδι;

«Πρέπει να δουλεύεις πολύ στις προπονήσεις, αλλά παίζει ρόλο και το ψυχολογικό κομμάτι, όπου πρέπει κι εκεί να γίνει δουλειά. Το χειρότερο, στην θέση του τερματοφύλακα, είναι όταν θέλεις να πάρεις ένα παιχνίδι, δέχεσαι πρώτος γκολ και στην συνέχεια, η ομάδα πιέζει να βάλει γκολ και ο τερματοφύλακας δεν μπορεί να κάνει κάτι».

Ποιο είναι το καλύτερο στοιχείο της θέσης του τερματοφύλακα;

«Ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, είναι ότι καλώς ή κακώς τα φώτα πέφτουν πάνω στον τερματοφύλακα».

Τι πιστεύεις ότι μπορεί να οδηγήσει έναν παίκτη στο να κάνει το βήμα παραπάνω;

«Νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος, από το να δουλέψει σκληρά και σωστά. Από εκεί και πέρα, μπορεί η καταξίωση να αργήσει να έρθει, αλλά σίγουρα, είναι ο μόνος τρόπος για να αναδειχτείς».

Σε τι επίπεδο βρίσκεται το ποδόσφαιρο της Ευρυτανίας;

«Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράματα, είναι πολύ δύσκολο να παίξει μια ομάδα του Νομού μας να παίξει στην Γ’ Εθνική. Πρώτα από όλα έχουμε θέμα και με τα γήπεδα, καθώς υπάρχουν δύο πλαστικά και από εκεί και πέρα, είναι όλα ξερά. Από τις ομάδες που υπάρχουν, φαίνεται ότι μόνο ο ΑΠΟΚ Βελούχι κάνει μια προσπάθεια για το κάτι παραπάνω».

Υπάρχουν συνθήκες, κάποια στιγμή να βγει μια ομάδα από την Ευρυτανία σε μεγαλύτερες κατηγορίες;

«Είναι πολύ δύσκολο κάτι τέτοιο. Έχουν πέσει στο τραπέζι προτάσεις, όπως τα να συγχωνευθούν κάποιες ομάδες από τον Νομό, μπας και γίνει κάτι παραπάνω. Η πρόταση αυτήν απορρίφθηκε τελικά. Πιστεύω ότι μόνο ο ΑΠΟΚ Βελούχι μπορεί να κάνει την διαφορά και μόνο από εκεί έχει να ελπίζει το ευρυτανικό ποδόσφαιρο».