Βαθμολογία

Xριστούγεννα στους δρόμους για τους αγρότες

Η κατάσχεση πρώτων κατοικιών, η φορολογία στα αγροτεμάχια, η υγεία, η παιδεία, η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική είναι μερικά από τα προβλήματα που αναγκάζουν για ακόμη μια χρονιά τους αγρότες να περάσουν τις διακοπές των Χριστουγέννων στο δρόμο και στα μπλόκα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας κ. Βαγγέλη Μπούτα οι αγρότες της Καρδίτσας θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη παράσταση διαμαρτυρίας σε εφορία και Αγροτική Τράπεζα στις 11 το πρωί, ενώ την Τρίτη 10 Δεκέμβρη θα μεταβούν όλοι στη Λάρισα σε πανθεσσαλική συγκέντρωση, όπως αποφασίστηκε στην τελευταία σύσκεψη όλων των αγροτικών συλλόγων Θεσσαλίας που έγινε στον Παλαμά Καρδίτσας.

Για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα σήμερα Τρίτη στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στον Παλαμά, ενώ από την ερχόμενη Κυριακή και μετά τα τρακτέρ θα κάνουν την εμφάνισή τους στις πλατείες και στα χωριά του Δήμου Παλαμά, ως μέτρο πίεσης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο κ. Μπούτας επεσήμανε ότι αναμένεται η απάντηση για την ημερομηνία που θα συναντηθούν με τον κ. Τσαυτάρη, ενώ θα ζητηθεί συνάντηση και με τον Υπουργό Οικονομίας κ. Στουρνάρα αναφορικά με τις κατασχέσεις ακινήτων και αγροτεμαχίων. Τέλος ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ ανέφερε ότι η Ομοσπονδία είναι σε αναζήτηση γραφείων, προκειμένου να υπάρχει μια βάση για τη συνολική αντιμετώπιση περιπτώσεων κατασχέσεων.

Πηγή: karditsanews.gr