Βαθμολογία

Επανέρχεται ο κανονισμός μεταγραφών

Από την ερχόμενη περίοδο θα επιτρέπεται και πάλι η μετακίνηση Ελλήνων παικτών στην Α1 μπάσκετ, μεσούσης της περιόδου, αλλά μόνο σε περιπτώσεις που οι παίκτες θα έχουν οικονομικές διαφορές με τις ομάδες τους.

Η ομοσπονδία το καλοκαίρι είχε δώσει την έγκρισή της για αυτό, αλλά μόνο εφόσον υπάρχουν οικονομικές διαφορές του παίκτη με την ομάδα του, ωστόσο ο ΕΣΑΚΕ στον κανονισμό του δεν πέρασε αυτή την υποσημείωση.

Έτσι έγιναν οι μεταγραφές του Κόμματου από τα Τρίκαλα στον Κολοσσό και του Καββαδά από τον Πανιώνιο στον Ολυμπιακό (η μεταγραφή του Σκορδίλη από τον Παναθηναϊκό στον Πανιώνιο είναι διαφορετική περίπτωση, γιατί αυτός δεν είχε αγωνιστεί φέτος με το «τριφύλλι»).

Η ΕΟΚ μέσω του Γιώργου Βασιλακόπουλου δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά της στον ΕΣΑΚΕ για αυτή την παράλειψη (δεν τέθηκε ποτέ θέμα «μπλοκαρίσματος» της μεταγραφής του Καββαδά και δεν θα μπορούσε, από τη στιγμή που είχε προηγηθεί η μετακίνηση του Κόμματου), αλλά από την επόμενη περίοδο αναμένεται να μπει αυτή η σημαντική παράγραφος στο εν λόγω άρθρο του κανονισμού και οι «εσωτερικές» μεταγραφές να επιτρέπονται μόνο σε περιπτώσεις που υπάρχουν οικονομικές διαφορές.

Πηγή: sport.gr