Βαθμολογία

Καταρρακτώδης βροχή αλλά και ...βροχή τερμάτων στην Λαμία!

*ΜΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ 6-2 ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΥ ΠΥΡΓΕΤΟΥ Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΤΟΥ 3ου ΟΜΙΛΟΥ * ΔΥΟ ΔΟΚΑΡΙΑ ΟΙ ΗΤΤΗΘΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΡΑΡΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΣΤΑ-ΠΙΡΕ

Ωραίο ποδοσφαιρικό θέαμα απόλαυσαν οι λίγοι φίλαθλοι που αψήφησαν την καταρρακτώδη βροχή και βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Λαμίας, όπου η πρωτοπόρος του 3ου ομίλου της Γ' Εθνικής επιβλήθηκε του ΑΣ Πυργετού με το ευρύ σκορ 6-2 και διατήρησε τα σκήπτρα στην κατάταξη.

Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι εμφάνισαν κακή αμυντική λειτουργία αλλά στον αντίποδα επέδειξαν αξιόλογη επιθετική δραστηριότητα, έχοντας - πέρα από τα δύο γκολ - δύο φάσεις όπου τα δοκάρια σταμάτησαν τις προσπάθειές τους. Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν προσφερόταν ιδιαίτερα για βαθμολογικά οφέλη των Πυργετινών που πρέπει να διεκδικήσουν την ανάκαμψή τους με τους πιο "βατούς" αντιπάλους, αρχής γενομένης από τον αγώνα της προσεχούς Κυριακής με την Χαλκίδα.
Μόλις στο 6' η ομάδα της πρωτεύουσας της Φθιώτιδας άνοιξε το σκορ, όταν ο Ζλατκόφσκι με μακρινό σουτ αιφνιδίασε τον Αγριόδημο, ενώ στο 8' ο Καψιώχας έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει "σημαδεύοντας" το αριστερό κάθετο δοκάρι του Φιρινίδη. Σαν να μην έφθανε αυτό, στο 10' ο Διαμαντίδης με νέο σουτ πέτυχε το 2-0 αλλά στο 38' οι "βυσσινί" ξαναμπήκαν με αξιώσεις στο παιχνίδι χάρις σε ένα γκολ για όσκαρ που σημείωσε από απόσταση 30 περίπου μέτρων ο Νάστας. Πριν, όμως, καταφέρουν να αξιοποιήσουν τα νέα δεδομένα, οι Πυργετινοί δέχθηκαν άλλα δύο γκολ (40' Κόλεφ, 41' Ζλατκόφσκι), ενώ στην εκπνοή του πρώτου μέρους (45'+2') το σουτ του Βελετάνη αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι.
Στην επανάληψη, οι Λαμιώτες διεύρυναν την διαφορά με αυτογκόλ του Καλφούντζου (58', σε προσπάθεια να σταματήσει το σουτ του Κοντοχρήστου) και με το τρίτο γκολ του μεγάλου πρωταγωνιστή της αναμέτρησης Ζόραν Ζλατκόφσκι (61'), ενώ οι Πυργετινοί μείωσαν στο 71' με σουτ του Πίρε και έχασαν εντυπωσιακή ευκαιρία με τον Ζαφειρίου στο 88'.
Εύκολο ήταν το διαιτητικό έργο του Αθηναίου Αλέξανδρου Κυριακόπουλου με βοηθούς τους Χρήστο Βασιλάκη-Κώστα Δεληθεοδωρή, ενώ μοναδικός παίκτης που "κιτρινίστε" ήταν ο Καλφούντζος (2'), ο οποίος δεν θα αγωνισθεί εναντίον της Χαλκίδας (συμπλήρωσε τέσσερις κάρτες).
ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 (Περικλής Αμανατίδης): Φιρινίδης, Παπαστεργίου (77' Πάνος), Κοντοχρήστος, Μικιρτσάν, Γόγολος, Παπαδήμας, Αντωνίου, Ζλατκόφσκι (67' Τσαμαδιάς), Κόλεφ (62' Ταμάμης), Διαμαντίδης, Κιπτίου.
ΑΣ ΠΥΡΓΕΤΟΥ (Νίκος Αργυρούλης): Αγριόδημος, Περήφανος, Καλφούντζος (62' Πότσης), Διβανές, Μαντζαφούλης, Καρκαντάς, Νάστας, Καψιώχας (67' Πίρε), Σάββας (67' Γκαραλιάκος), Ζαφειρίου, Βελετάνης.
* Αξιοσημείωτο είναι ότι η συνάντηση διεξήχθη καθ' όλη την διάρκειά της υπό το φώς των προβολέων, καθώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες είχαν περιορίσει αισθητά την ορατότητα.