Βαθμολογία

Τέσσερις νεκροί, δεκάδες τραυματίες από εκτροχιασμό προαστιακού

Επιβατική αμαξοστοιχία του προαστιακού σιδηρόδρομου εκτροχιάστηκε την Κυριακή στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης, κοντά στο σταθμό Σπάιτεν Ντάιβιλ στις όχθες του ποταμού Χάντσον. Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 63 τραυματίες είναι ο απολογισμός του δυστυχήματος, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τον κυβερνήτη της πολιτείας Άντριου Κουόμο.

Εκ των τραυματίων, έντεκα άνθρωποι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και έξι σε σοβαρή, κατά την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης. Στο σημείο έσπευσαν δεκάδες αστυνομικοί και περισσότεροι από 130 πυροσβέστες δίνονας μάχη με το χρόνο για τον απεγκλωβισμό επιβατών.

Πέντε βαγόνια της αμαξοστοιχίας του προαστιακού σιδηρόδρομου Metro-North (διέθετε συνολικά επτά) εκτροχιάστηκαν στις 07.20 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα) σε στροφή ακριβώς βόρεια του Μανχάταν, και λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από το σταθμό Σπάιτεν Ντάιβιλ.

Ένας τακτικός επιβάτης της γραμμής δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι του φάνηκε πως το τρένο κινείτο ταχύτερα σήμερα απ'ό,τι συνήθως, καθώς πλησίαζε στην στροφή για να μπει στον τοπικό σταθμό.

Κανένα βαγόνι δεν έπεσε στους παρακείμενους ποταμούς Χάντσον και Χάρλεμ, βάσει της επίσημης ενημέρωσης από τις αρμόδιες Αρχές που διέψευσαν σχετικές αναφορές που υπήρξαν νωρίτερα σε μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, ένα βαγόνι σταμάτησε κυριολεκτικά μια ανάσα πριν τις όχθες του ποταμού.

Η επιβατική αμαξοστοιχία είχε αναχωρήσει στις 05:54 από το Ποουκίπσι με προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον Grand Central Station στις 07.43.
Η λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής, η οποία ενώνει την πόλη της Νέας Υόρκης με τα προάστιά της, ανεστάλη λόγω του δυστυχήματος.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ