Βαθμολογία

Ελικόπτερο συνετρίβη σε πολυσύχναστη παμπ

Μια απίστευτη τραγωδία συνέβη στη Γλασκώβη τη νύχτα της Παρασκευής και ενώ ο κόσμος είχε βγει να διασκεδάσει: Ελικόπτερο της αστυνομίας συνετρίβη στην οροφή πολυσύχναστης παμπ με τις Αρχές να εκφράζουν φόβους για πολλούς νεκρούς. Πολλά άτομα έχουν τραυματιστεί σοβαρά και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες δεκάδες ήταν οι εγκλωβισμένοι.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπάρχουν αρκετά θύματα ωστόσο είναι πολύ νωρίς στην παρούσα φάση να δώσω περαιτέρω πληροφορίες», δήλωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου η υπαρχηγός της αστυνομίας της Σκωτίας, Ρόουζ Φιτζπάτρικ.

Είπε επίσης ότι τα συνεργεία διάσωσης κάνουν προσπάθειες να απεγκλωβίσουν τα άτομα που είναι ακόμα παγιδευμένα εντός του κτιρίου. Ένας υπάλληλος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης δήλωσε ότι βρισκόταν σε επαφή με ανθρώπους που βρίσκονταν κάτω από τα συντρίμμια της οροφής της παμπ. «Είναι σαφές ότι η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε η Φιτζπάτρικ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο BBC μετάδωσε ότι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε δύο ξεχωριστά νοσοκομεία, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό η σοβαρότητα των τραυματισμών.

Νωρίτερα, ο πρώτος υπουργός της Σκωτίας, ηγέτης της τοπικής κυβέρνησης Αλεξ Σάλμοντ, είχε δηλώσει σοκαρισμένος και ότι όλοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο να υπάρχουν απώλειες ζωής.

Το ελικόπτερο, το οποίο επιβεβαιώθηκε πως ανήκει στην αστυνομία, έπεσε στην οροφή της παμπ Clutha λίγο πριν από τις 23:00 (τοπική ώρα) την Παρασκευή. Η αστυνομία είπε ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν τρία άτομα. Μια αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε τη σκηνή λέγοντας ότι το ελικόπτερο χτύπησε την παμπ Clutha «σαν πέτρα που πέφτει από τον ουρανό».

Όπως μεταδίδει το BBC, στο κτίριο βρίσκονταν περισσότεροι από 120 άνθρωποι καθώς ένα τοπικό συγκρότημα έπαιζε μουσική τη στιγμή της συντριβής. Πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα κατέφθασαν άμεσα στην περιοχή.

Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία δήλωσε πως το ελικόπτερο κατέπεσε και δεν συνετρίβη πάνω στην οροφή της παμπ. Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια του ατυχήματος, ωστόσο εικάζεται ότι προκλήθηκε εξαιτίας μηχανικής βλάβης δεδομένου πως οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν καλές.