Βαθμολογία

Καταδικάστηκε ο ληστής του σπιτού του Δώνη

Το Β' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας καταδίκασε τους ένοπλους δράστες αλβανικής καταγωγής που είχαν εισβάλει στο σπίτι του προπονητή Γιώργου Δώνη στην Κηφισιά το 2012, σε κάθειρξη που ξεπερνάει τον ένα αιώνα φυλάκισης.

Αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος αστυνομικών, εννέα ληστείες και απόπειρα ληστείας, οπλοκατοχή και οπλοχρησία οι δύο δράστες 35 ετών και 26 ετών καταδικάστηκαν σε 101 χρόνια και 58 χρόνια φυλάκισης αντίστοιχα. «Αν ήθελα, θα τους είχα σκοτώσει όλους», κατέθεσε εκτός των άλλων, ο 35χρονος δράστης.

«Ως συνήγορος πολιτικής αγωγής του τραυματία αστυνομικού, θεωρώ ότι η απόφαση του δικαστηρίου ήταν άκρως ικανοποιητική. Οχι με την έννοια της εκδίκησης, αλλά με την έννοια της κοινωνικής απαξίας τέτοιων αποτρόπαιων πράξεων» ανέφερε στην «Espresso» η δικηγόρος και συνεργάτιδα του Πέτρου Μαντούβαλου, Νίκη Αραμπατζή.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο δράστες εισέβαλαν στο σπίτι του Γιώργου Δώνη στις 28 Ιουνίου του 2012 και αφού ακινητοποίησαν τα πεθερικά του, τα παιδιά του και την οικιακή βοηθό, άρχισαν να ψάχνουν για χρήματα. Οι κακοποιοί επιχείρησαν να διαφύγουν παίρνοντας όμηρο τον πεθερό του Δώνη, τον οποίο άφησαν ελεύθερο αργότερα.