Βαθμολογία

Ο 8χρονος που ονομάζεται «διάδοχος του Μέσι» (Video)

Η Μπαρτσελόνα ανακάλυψε το διάδοχο του Λιονέλ Μέσι, μόνο που αυτή τη φορά κινδυνεύει να τον χάσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τα δύο ισπανικά ποδοσφαιρικά μεγαθήρια έχουν θέσει στο μεταγραφικό στόχαστρό τους τον  στόχο τους τον Γκάμπριελ Κλαούντιο, ένα οκτάχρονο παιδί από την Αργεντινή που ήδη θεωρείται ο κληρονόμος του παγκόσμιας κλάσης άσου των «αζουλγκράνα».

">http://

Ο πιτσιρικάς από την Παταγονία έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των Καταλανών, αλλά και της «βασίλισσας», που έχουν κάνει τις κινήσεις τους. Ο «Κλαουντίτο», άλλωστε, είναι ήδη ένα αστέρι του web, δεδομένου ότι τα κατορθώματά του συμπυκνώνονται σε ένα βίντεο που έχει δεχθεί σχεδόν ένα εκατομμύριο επισκέπτες στο YouTube.

Εξαιρετική τεχνική, ντρίμπλα και θανατηφόρο «ξερό» αριστερό σουτ όπως ο αληθινός Μέσι, ο μικρός έχει μαγέψει έναν Ισπανό μάνατζερ, τον Λόλο Οτέ ρο, όπως αναφέρει η εφημερίδα Clarin της Αργεντινής. Ο Οτέρο έχει ήδη έλθει σε επαφή με την Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Εσπανιόλ, αλλά ο «Κλαουντίτο» έχει θαυμαστές και σε Αγγλία, Γαλλία.

Στις αρχές του 2014 το αγόρι θα πετάξει για την Ισπανία όπου η περίπτωσή του θα μελετηθεί για 2 εβδομάδες, αρχικά στη Ρεάλ Μαδρίτης και ακολούθως στη «Μασία», τα περίφημα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα.

Η πρόταση των Καταλανών, όπως φαίνεται, είναι προς το παρόν και η πιο απτή. Οι πρωταθλητές Ισπανίας είναι διατεθειμένοι να περιμένουν 4 ή 5 χρόνια για να δουν αν πραγματικά ο νεαρός θα αναπτύξει την ποιότητά του, επαναλαμβάνοντας κατ΄ ουσία ό,τι και στην περίπτωση του Μέσι, που ανακαλύφθηκε όταν ήταν παιδί και ήρθε στη Βαρκελώνη με την οικογένειά του.

Να σημειωθεί ότι όπως ακριβώς ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη, έτσι και ο «Κλαουντίτο» έχει προβλήματα στην ανάπτυξή του, με την Μπαρτσελόνα να είναι έτοιμη για να αναλάβει τις απαραίτητες θεραπείες για τη φυσιολογική ανάπτυξη του παιδιού.

Αν η επικείμενη… οντισιόν πάει καλά, ο μικρός θα μεταβεί στην  Ισπανία τον Μάρτιο του 2014 με τη μητέρα του, Βιβιάνα και τον 12χρονο αδελφό του Μπράιαν, ενώ ο επικεφαλής των τμημάτων υποδομής της Μπαρτσελόνα, Γκιγέρμο Αμόρ, είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία με το παιδί.