Βαθμολογία

Ύποπτος για παράβαση του πόθεν έσχες ο Παπαντωνίου

Στους εισαγγελείς διαφθοράς καλείται να δώσει εξηγήσεις ο Γιάννος Παπαντωνίου, με τον πρώην υπουργό επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ να κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος ως ύποπτος παράλειψης δήλωσης περιουσιακού στοιχείου στο πόθεν έσχες.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με τις Αρχές, δεν περιέλαβε κατά τα έτη 2009 και 2010 στη δήλωση πόθεν έσχες που υποχρεούται να υποβάλει στη Βουλή καταθέσεις ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, τις οποίες διαθέτει η σύζυγός του σε λογαριασμό ελβετικής τράπεζας και περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Σημειωτέον ότι εναντίον του Γ. Παπαντωνίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για υπόθεση πόθεν έσχες, η οποία σχετίζεται με τη μη δήλωση καταθέσεων της συζύγου του το 2000, όταν δηλαδή και ανοίχτηκε στο όνομά της σχετικός λογαριασμός σε ελβετική τράπεζα.

Παράλληλα, πριν λίγο καιρό ο πρώην υπουργός ελέγχθηκε από το ΣΔΟΕ για υπόθεση φοροδιαφυγής ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, που παραπέμφθηκε στις αρμόδιες φορολογικές Αρχές βάσει της φορολογικής νομοθεσίας.

Από την πλευρά του, ο ίδιος ο Γ. Παπαντωνίου δήλωσε ενώπιον της Βουλής ότι τα χρήματα αποτελούσαν καταπίστευμα των παιδιών του από προηγούμενο γάμο, επομένως αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο δεν τα δήλωσε ο ίδιος.

Πηγή: a-sports.gr