Βαθμολογία

Το Red Mac Pro που πωλήθηκε 1 εκατομμύριο δολάρια

Εσείς πόσο θα πληρώνατε για ένα πανίσχυρο και υπέρκομψο desktop, την ώρα μάλιστα που τα PC χάνουν συνεχώς έδαφος από τους μεγάλους αντιπάλους τους, τα tablet και τα laptop; Αυτό το Apple Mac Pro αγοράστηκε για περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια σε φιλανθρωπική δημοπρασία στο νεοϋρκέζικο Sotheby's.

Σχεδιασμένο από τον Jony Ive το Red Mac Pro «έπιασε» τα 977.000 δολάρια, με τις αρχικές εκτιμήσεις του οίκου δημοπρασιών να το αξιολογούν κάπου μεταξύ 40.000-60.000 δολάρια.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το event θα κατευθυνθούν στον φιλανθρωπικό οργανισμό του Bono (των U2), το RED, που έχει σκοπό να καταπολεμήσει το AIDS στην Αφρική.

Το Mac Pro 2013, που είναι ένας από τους πλέον ισχυρούς υπολογιστές που έριξε ποτέ η Apple στην αγορά, θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο σε τιμές που θα κυμαίνονται στα 3.000 δολάρια (2.200 ευρώ).

Κι ενώ το νέο «θηρίο» της Apple θα λανσαριστεί σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα, το special edition αυτό Mac Pro των Jony Ive και Marc Newson ντύθηκε στα κόκκινα για να κάνει την απόλυτη διαφορά.

Λίγο λοιπόν το ασύλληπτο χρώμα του, λίγο ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας της δημοπρασίας, εκτόξευσαν την τιμή του ένα και μοναδικού Red Mac Pro στα ύψη.

">http://