Βαθμολογία

Η πιο ακριβή έπαυλη στην Αγγλία ανήκει σε Κύπριο

Ο Κύπριος μεγιστάνας του Λονδίνου, Ανδρέας Παναγιώτου είναι οι ιδιοκτήτης της πιο ακριβής έπαυλης που βρίσκεται στο Λονδίνο. Η αξία της; Για όσους ενδιαφέρονται η πανάκριβη έπαυλη, με όνομα Heath Hall, πωλείται για 65 εκατ. στερλίνες (€77.500.000).

O 46χρονος γιος φτωχών Κύπριων μεταναστών μεγάλωσε στο East End σε σπίτι όπου η τουαλέτα ήταν έξω ενώ παράτησε το σχολείο χωρίς να πάρει οποιοδήποτε απολυτήριο ή διάκριση. Ωστόσο, η περιουσία του εκτιμάται πως είναι 600.000.000 ευρώ και είναι ο 218ο πιο πλούσιος άνθρωπος στην Βρετανία. Παντρεμένος με πέντε παιδιά (δύο από το πρώτο του γάμο και τρία με την τωρινή του σύζυγο Σούζαν) ο Παναγιώτου κρατά χαμηλό προφίλ.

«Τα χρήματα δεν αγοράζουν τρόπους. Κατακρίβειαν σε μερικούς ανθρώπους τα χρήματα κάνουν το αντίθετο. Κάνει την αλαζονεία τους να βγει προς τα έξω. Τα πάντα έρχονται από μέσα σου. Για αυτό παρόλο τα όσα συνέβηκαν όλα αυτά τα χρόνια προσπαθώ σκληρά να μείνω ο ίδιος».

To 2011 η τιμή του Heath Hall ήταν 120 εκατ. ευρώ αλλά ακόμη και μετά την μείωση κατά 42 εκατ. ευρώ τα χρήματα είναι απλά ένα όνειρο για τους πλείστους από εμάς. Aκόμη και αν κάποιος μπορεί να το αγοράσει κερδίζοντας το εκατομμύριο στα τυχερά παιχνίδια θα χρειαστεί να κερδίσει ξανά γι ανά μπορέσει να το συντηρήσει.

Και αυτό αφού έχει 35 δωμάτια εκ των οποίων τα 15 είναι υπνοδωμάτια, έχει 6 χώρους υποδοχής, γυμναστήριο, βιβλιοθήκη, σινεμά, χώρο ξεκούρασης, θερμαινόμενη πισίνα, εξωτερική πισίνα, σάουνα και δωμάτιο ατμών.

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν...