Βαθμολογία

Θανάσης Λιόλιος: «Δεν θα λέγαμε όχι στην πρώτη θέση…»

Ο επιθετικός της Δόξας Βλαχογιαννίου, Θανάσης Λιόλιος φιλοξενήθηκε την Τρίτη (26/11) στα στούντιο του Best fm 93.9 και στην εκπομπή «Στα Δίχτυα της Λάρισας», των Χρήστου Γκατζούλη και Θάνου Αναστασίου, όπου και είχε την ευκαιρία να μιλήσει για την ομάδα του και την πολύ καλή παρουσία που έχει φέτος στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ, για τους προσωπικούς του στόχους και τα όνειρά του, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά και γενικότερα τα δρώμενα του λαρισινού ποδοσφαίρου. Αναλυτικά η συζήτηση:

Πες μας δυο λόγια για την Α’ Ερασιτεχνική όπου αγωνίζεσαι με τα χρώματα του Βλαχογιαννίου.

«Στην κατηγορία, υπάρχουν αρκετοί καλοί παίκτες. Πολλοί παίκτες, λόγω διάλυσης της Δ’ Εθνικής, μεταφέρθηκαν κάποιοι προς τα πάνω και κάποιοι άλλοι προς τα κάτω. Να πω την αλήθεια, δεν περίμενα να ναι τόσο καλό το πρωτάθλημα φέτος. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές με παραστάσεις από πολλές κατηγορίες και πιστεύω ότι θα ναι πολύ ανταγωνιστικό».

Για εσάς που ήσασταν στην ομάδα από την αρχή, ήταν έκπληξη η πορεία που κάνει η ομάδα;

«Ήταν έκπληξη, γιατί έτσι όπως ήταν τα πράματα δεν ξέραμε τι να περιμένουμε φέτος. Βέβαια, ξέραμε ότι έχουμε καλό υλικό και έναν πολύ καλό προπονητή που κάνει τα πάντα για το χωριό και την ομάδα. Η διοίκηση, κάνει αρκετά μεγάλη προσπάθεια και όλα αυτά μας δημιούργησαν μια αίσθηση ότι θα κάνουμε κάτι καλό».

Πως βλέπεις το πρωτάθλημα φέτος;

«Το φετινό πρωτάθλημα, είναι ένας μαραθώνιος. Υπάρχουν πολλοί αγώνες και εμείς έχουμε και το κύπελλο. Το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό και αυτό φαίνεται και στην βαθμολογία. Μπορεί σε αυτό να έπαιξε ρόλο και το budget. Φέτος, δεν υπάρχουν ομάδες που να ξεχωρίζουν από την αρχή. Όσον αφορά το μέλλον του πρωταθλήματος, έχω να πω ότι πρέπει να τα περιμένουμε όλα».

Σχετικά με την πορεία της ομάδας;

«Με βάση την εικόνα μας μέχρι τώρα, πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είμαστε και πιο ψηλά, αλλά δεν θέλω να φανώ άπληστος. Έχουμε κάνει καλή δουλειά το καλοκαίρι και πιστεύω ότι φέτος θα κάνουμε πολύ καλή χρονιά».

Βλέποντας την βαθμολογία, θα μπορούσες να κάνεις ένα σχόλιο;

«Φέτος, δεν υπάρχει το μεγάλο φαβορί. Το επίπεδο είναι ίδιο και όλες οι ομάδες έχουν πολύ καλό υλικό και όλα είναι ανοιχτά μέχρι το τέλος. Τα πράματα είναι ρευστά».

Ποιες ομάδες έχεις ξεχωρίσει φέτος;

«Σίγουρα, με όσες ομάδες έχουμε αγωνιστεί στάθηκαν καλά. Πιστεύω ότι η Νίκαια, μπόρεσε να μας κοντράρει λίγο περισσότερο από τις άλλες, παρά το γεγονός ότι παίζαμε στην έδρα μας. Η Νίκαια και ο Ηρακλής Χάλκης, πιστεύω ότι έκαναν την διαφορά μέσα στην έδρα μας. Βέβαια, δεν έχω δει την Γιάννουλη και το Αβέρωφ ακόμα».

Μπορείς να μας κάνεις ένα σχόλιο για την ομάδα της Ελασσόνας;

«Δεν ξέρω τι να πω. Έχω αγωνιστεί παλιότερα εκεί και τρέφω κάποια θετικά συναισθήματα για την ομάδα. Έχω καλές εντυπώσεις και αναμνήσεις. Πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει κάποιοι λάθος χειρισμοί. Τα αποτελέσματα, αντικατοπτρίζονται φέτος. Ο Π.Ο.Ε. δεν έχει μπορέσει να σταθεί στα πόδια του. Τα παιδιά είναι πολύ νεαρά σε ηλικία, πράγμα θετικό, αλλά χρειάζεται και η εμπειρία».

Έχετε σκεφτεί την πρωτιά στο Βλαχογιάννι;

«Δεν είναι στόχος της ομάδας να ανέβουμε. Στόχος μας είναι μια καλή πορεία. Θέλουμε πάνω από όλα να το διασκεδάζουμε και να περνάμε καλά. Προσπαθούμε σε κάθε αγώνα να δείχνουμε ποιότητα και να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο μας. Ο κόσμος, μας στηρίζει πολύ και έχω μείνει έκπληκτος επειδή είναι πάντα δίπλα μας. Βέβαια, δεν θα λέγαμε όχι στην πρώτη θέση».

Δίνει ένα κίνητρο η μορφή της φετινής Γ’ Εθνικής να σκέφτεστε την άνοδο;

«Φυσικά και συμβαίνει αυτό. Όλοι το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας και το σκεφτόμαστε. Και ποιος δεν θα το ήθελε; Αλλά πάνω από όλα πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι, γιατί είναι πολύ νωρίς ακόμα».

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχία για να φτάσει μια ομάδα τον στόχο της;

«Πολύ σημαντικό είναι τα αποδυτήρια και οι σχέσεις που έχουν οι παίκτες μεταξύ τους. Πρέπει να είμαστε όλοι μια γροθιά και να υπάρχει στήριξη από την διοίκηση και τον κόσμο».

Πως βλέπετε το επερχόμενο παιχνίδι με το Αβέρωφ;

«Το Αβέρωφ έχει δείξει ότι είναι δυνατός αντίπαλος. Το παιχνίδι είναι ντέρμπι και για εμάς, μονόδρομος είναι η νίκη. Για εμάς ο πρώτος γύρος είναι το παιχνίδι με το Αβέρωφ και η επόμενη αγωνιστική με την Γιάννουλη. Αν κερδίσουμε, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να τερματίσουμε και πρώτοι στον πρώτο γύρο».

Πως αποφάσισες να πας στο Βλαχογιάννι και ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Οι άνθρωποι της ομάδας έδειξαν ότι με θέλουν πολύ. Η προηγούμενη χρονιά ήταν χαμένη για εμένα, γιατί ήμουν φαντάρος. Οι άνθρωποι με πίστεψαν και το έδειξαν. Εγώ το είδα σαν πρόκληση και άρπαξα την ευκαιρία. Θα ήθελα, να πάω σε μια μεγαλύτερη κατηγορία».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι σαν παίκτης από εδώ και πέρα;

«Θέλω να συνεχίσω στο ίδιο μοτίβο και να σκοράρω με την ομάδα μου. Θέλω μέσα από την προβολή της ομάδας, να προβληθώ κι εγώ. Στόχος μου είναι να βρεθώ σε μια μεγαλύτερη κατηγορία. Από όσο έχω δει όλα αυτά τα χρόνια, αυτό που χρειάζεται για να γίνει κάτι τέτοιο, είναι η τύχη. Αυτό πιστεύω».

*Από την πλευρά μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Θανάση Λιόλιο για την παρουσία του στην εκπομπή μας. Τον γνωρίσαμε και από κοντά και αντιληφθήκαμε πως εκτός από εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, είναι και ένας αδαμάντινος χαρακτήρας και είμαστε βέβαιοι πως με το μεράκι που δείχνει καθημερινά επάνω στο ποδόσφαιρο, θα καταφέρει να κάνει φέτος το βήμα παραπάνω και να αγωνιστεί τη νέα χρονιά σε υψηλότερη κατηγορία. Εξάλλου η μέχρι τώρα παρουσία του καταδεικνύει πως με τα γκολ που έχει σημειώσει (13 συνολικά) έχει βάλει τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο…