Βαθμολογία

Aποσύρει τις ταινίες από το youtube

Μόλις τρεις μήνες κράτησε η... Χρυσή Εποχή του ελληνικού κινηματογράφου στο ΥοuTube. Η Φίνος Φιλμ ανακοίνωσε την απόφασή της να αποσύρει όλες τις κλασικές ταινίες της από τη διαδικτυακή πλατφόρμα, εξαιτίας προβλημάτων στον τομέα των πνευματικών δικαιωμάτων.

Η εταιρεία που είχε δημιουργήσει ο Φιλοποίμην Φίνος αποφάσισε πριν από τρεις μήνες να ανεβάσει ολόκληρες τις ταινίες της στο YouTube, από τη μία για να τις προστατεύσει από την πειρατεία- τμήματα των περισσοτέρων ήδη βρίσκονταν στην πλατφόρμα- αλλά και για να δώσει την ευκαιρία στο νέο κοινό να απολαύσει τα διαχρονικά αριστουργήματα.

Στην πορεία όμως ξεκίνησε η διαμάχη με τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών και Πνευματικών Δικαιωμάτων (ηθοποιοί, σκηνοθέτες και σεναριογράφοι). Η Φίνος Φιλμ πριν από περίπου ένα μήνα αντικατέστησε τις ταινίες με εκτεταμένα αποσπάσματα και αφιερώματα, πιστεύοντας ότι θα λυθεί το πρόβλημα, κάτι που δεν συνέβη καθώς εξακολούθησε η διαμάχη για τα πνευματικά δικαιώματα. Ετσι, αποφασίστηκε να αποσυρθούν εξ ολοκλήρου οι ταινίες.

Πηγή: iefimerida.gr