Βαθμολογία

Καταιγιστικός ο Οικονόμος Τσαριτσάνης!

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ - ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ (5-2)

Εύκολη και προπαντός σημαντική νίκη σημείωσε ο Οικονόμος μέσα στην έδρα του, πετυχαίνοντας το ευρύ σκορ 5-2 επί του μαχητικού και διόλου ευκαταφρόνητου Πυρσού Γρεβενών.

Η ομάδα της Τσαριτσάνης, μετά και τη νέα της επιτυχία, εξακολουθεί να παραμένει σταθερά στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα του ομίλου με 19 πόντους, ακολουθώντας την πρωτοπόρα ΑΕΛ που έχει 21 βαθμούς.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Οι 350 περίπου θεατές, που παρακολούθησαν κάτω από βροχερό καιρό την αναμέτρηση στην Τσαριτσάνη, απόλαυσαν ένα εξαιρετικά όμορφο παιχνίδι με πολλά γκολ (συνολικά 7), αρκετές καλές φάσεις μπροστά από τις 2 εστίες και προπαντός αθλητικό ποδόσφαιρο με θέληση και επινοήσεις, κάνοντάς το ακόμη πιο σημαντικό το αγωνιστικό φρόνημα που επέδειξαν οι ποδοσφαιριστές και των 2 ομάδων και επίσης η αγαστή συμπεριφορά και το ήθος που εκπορεύονταν από τους αντίπαλους πάγκους πριν, κατά τη διάρκεια της συνάντησης και μετά το ματς.

Ο Οικονόμος αιφνιδιάστηκε στην αρχή του αγώνα με τα 4 απανωτά κόρνερ που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι, νιώθοντας μια σαφή απειλή η εστία του τερματοφύλακα Νούσια. Η συνέχεια ωστόσο διαγράφηκε εντελώς διαφορετικά τόσο ως προς τον τρόπο ανάπτυξης των ομάδων μέσα στον αγωνιστικό χώρο καθώς και όσον αφορά τη διαμόρφωση του αποτελέσματος, καθώς το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου ανέβασε την ψυχολογία των παιχτών του Κ. Κατσάρα, πιστεύοντας εκείνοι ακόμη περισσότερο στις δυνατότητές τους και μεταφράζοντας την υπεροχή τους έναντι του αντιπάλου με το ευρύ σκορ 5-2, μη αντανακλώντας αυτό ωστόσο στην αξία και την προσπάθεια της φιλοξενούμενης ομάδας.

Η διακύμανση του σκορ (1-0, 2-0, 3-0, 3-1, 4-1, 4-2, 5-2) μαρτυρά από μόνη της την σημαντική προσπάθεια που καταβλήθηκε από όλους τους παίχτες στο παιχνίδι, χαροποιώντας το τελικό αποτέλεσμα τους φιλάθλους του Οικονόμου, οι οποίοι βλέπουν την ομάδα τους να πατά σε στέρεες βάσεις, ξεπερνώντας κατά πολύ τις αρχικές προσδοκίες για άνετη παραμονή στην κατηγορία.

Τα γκολ της συνάντησης και οι φάσεις που ξεχώρισαν

7΄: Από σέντρα του Καραγκούνη, ο Γκουντρουμπής σηκώθηκε ψηλά στη μικρή περιοχή του Πυρσού Γρεβενών, πιάνοντας κεφαλιά και ανοίγοντας το σκορ για τον Οικονόμο (1-0).

11΄: Από μακρινό χτύπημα φάουλ του Κοσμίδη, η μπάλα διαπέρασε το τοίχος των παιχτών της Τσαριτσάνης, πέφτοντας ο Νούσιας στη δεξιά του γωνία και αποκρούοντας τη μπάλα με τις γροθιές.

16΄: Σουτ του Καραγκούνη από πλάγια δεξιά θέση, μπλόκαρε σταθερά ο τερματοφύλακας του Πυρσού Κοτίτσα.

22΄: Ο Γκουντρουμπής εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή των φιλοξενουμένων, αποκρούοντας αρχικά με τα χέρια ο τερματοφύλακας και στην επαναφορά της μπάλας ο Κουμπούρας απέτυχε με κοντινό πλασέ να σκοράρει.

30΄: Ο Οικονόμος διπλασιάζει τα τέρματά του με τον Κωστούλα, ο οποίος έκλεψε τη μπάλα μέσα στην περιοχή του Πυρσού, πέρασε στη συνέχεια με κεφαλιά και τον τερματοφύλακα Κοτίτσα, σημειώνοντας με πλασέ το 2-0.

35΄: Μακρινό συρτό σουτ του Δούμα πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Νούσια.

36΄: Ο Κοσμίδης επιχείρησε μακρινό σουτ, περνώντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Τσαριτσάνης.

56΄: Από εκτέλεση φάουλ του Παπαγεωργίου, ο Κωστούλας κέρδισε κεφαλιά, πετυχαίνοντας το 3-0.

60΄: Ο Κουμπούρας εκτέλεσε μακρινό φάουλ, αποτυγχάνοντας ο Χάμος με καλή κεφαλιά να σημειώσει τέρμα.

64΄: Ο Νούσιας απέκρουσε με τις γροθιές καλοχτυπημένο φάουλ του Ιωαννίδη.

65΄: Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 3-1 με ευθύβολο σουτ του Δούμα μέσα από την περιοχή του Οικονόμου.

66΄: Μετά από σέντρα του Καρακώστα, ο Καραγκούνης έπιασε δυνατό σουτ μέσα στην περιοχή των Γρεβενών, πετυχαίνοντας το 4-1.

73΄: Ο Ρόβας μείωσε με απευθείας χτύπημα φάουλ έξω από την περιοχή σε 4-2 (η μπάλα βρήκε κάπως στο τοίχος των παιχτών του Οικονόμου).

77΄: Σε εκτέλεση φάουλ του Χάμου από μακρινή απόσταση, ο τερματοφύλακας του Πυρσού Κοτίτσα έπεσε έγκαιρα και σωστά, αποκρούοντας με τις γροθιές τη μπάλα.

89΄: Διαμόρφωση τελικού αποτελέσματος 5-2 υπέρ του Οικονόμου με συρτό σουτ του Κωστούλα (χατ τρικ).

Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι κ Χαλβατζάκος, Τασιόπουλος και Κόκκαλης (Θεσσαλίας) με σχεδόν αλάνθαστη και πολύ καλή παρουσία. Κίτρινη κάρτα αντίκρισαν από πλευράς Οικονόμου οι Καραγκούνης και Κωστούλας ενώ από τον Πυρσό Γρεβενών οι Θεοχαράκης και Κοτσατιζόγλου.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κώστας Κατσάρας.): Νούσιας, Παπαγεωργίου, Καρακώστας, Κολιός (76΄ Καλπίας), Κουμπούρας, Κουρδής, Καραγκούνης (73΄ Μπαμπάλης), Σκλάβος, Κωστούλας, Χάμος, Γκουντρουμπής (68΄ Κουλτσιάκης).

ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ (Σωτήρης Μαυροδήμος): Κοτίτσα, Θεοχαράκης, Καραγιάννης Λ., Σκέντος, Κυριακίδης (62΄ Ρόβας), Κοτσατιτόγλου, Ιωαννίδης (88΄ Βιτορίνο), Γκέτσιος, Καραγιάννης Χρ. (52΄ Ελευθερίου), Κοσμίδης, Δούμας.

Από το θεωρείο των επισήμων στο γήπεδο της Τσαριτσάνης, παρακολουθησαν την αναμέτρηση του Οικονόμου οι πρώην πρόεδροι της ΠΑΕ Γιάννης Τόλιος και Γιάννης Μπέης παρέα με τον αντιδήμαρχο Λάρισας Βασίλη Μπατζηλιώτη και τον οικοδεσπότη σημερινό πρόεδρο του συλλόγου Χρήστο Μουλτσιά και τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Μιχούλη.