Βαθμολογία

Στράντζαλης: «Το σκορ δε μετράει τόσο πολύ, όσο η εμφάνιση»

Ικανοποιημένος παρουσιάστηκε ο τεχνικός της ΑΕΛ Γιώργος Στράντζαλης μετά τη νίκη της ΑΕΛ με 3-0 κόντρα στην Κοζάνη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Καταρχάς να πω ότι είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που βρίσκομαι εδώ μαζί σας και πολύ περισσότερο που βρίσκομαι εδώ σ' αυτή την ομάδα που όλος ο κόσμος γνωρίζει τι σημαίνει, τι αξία έχει και το πιο σημαντικό που βρίσκεται αυτή τη στιγμή και που θέλει να φτάσει.
Για μένα σημαντικό είναι ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν αυτές τις δύο εβδομάδες μία εικόνα η οποία πείθει, τουλάχιστον στα μάτια τα δικά μου, και μπορεί αυτή η εικόνα να βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι.
Θέλω να πω ότι το σκορ δε μετράει τόσο πολύ για μένα όσο η εμφάνιση. Πιστεύω το σκορ πιο πολύ μετράει για τους ποδοσφαιριστές που γι αυτούς η ψυχολογία μέσα από τις τελικές και τα γκολ, μπορεί να τους δώσει μία ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι.
Θεωρώ ότι το γήπεδο λόγω της βροχής ήταν ένας αστάθμητος παράγοντας, αλλά η φιλοσοφία του να έχουμε την μπάλα και να έχουμε την κυκλοφορία με την μπάλα στα πόδια μας θεωρώ ότι το είχαμε έως ένα πολύ μεγάλο βαθμό στο παιχνίδι.
Θα πρέπει να μην υποτιμάμε ποτέ ένα αντίπαλο μέσα στο παιχνίδι από ένα γκολ ή ένα δεύτερο γκολ, γιατί πάντα ο αντίπαλος μπορεί να κάνει την έκπληξη. Στην αμυντική συμπεριφορά θεωρώ ότι πιέσαμε ψηλά, μέσα σε συγχρονισμό όλης της ομάδος και είχαμε πολύ καλά αντανακλαστικά ώστε να έχουμε την μπάλα στην κατοχή μας.
Ξεχνάμε τον αντίπαλο και αυτό το παιχνίδι και προετοιμαζόμαστε για την άλλη εβδομάδα για το εκτός έδρας παιχνίδι με την ίδια φιλοσοφία και καλή διάθεση, γιατί πιστεύω η διάθεση προηγείται της ποιότητας».

- Την προηγούμενη νίκη την πιστώσατε στο προηγούμενο τιμ και την ομάδα. Εσείς πλέον μετά από δύο εβδομάδες τι στοιχεία θέλετε αν αλλάξετε ή να περάσετε στην ομάδα.

«Ανέλαβα μία ομάδα που ήταν πρώτη, άρα τα εύσημα ανήκουν και στον προηγούμενο κόουτς που έφυγε. Από κει και πέρα εγώ την ομάδα πρέπει να τη βελτιώνω σε ρυθμό, σε αυτοσυγκέντρωση και την ηρεμία με την κατοχή της μπάλας.
Επιζητώ όσο μπορούμε, από το καλό το καλύτερο. Υπάρχει ποιότητα, υπάρχει αξία, υπάρχει προσωπικότητα στην ομάδα. Ο μόνος μας αντίπαλος είναι ο ίδιος μας ο εαυτός όπως έχω πει και στα παιδιά. Θεωρώ ότι άμα είμαστε συγκεντρωμένοι και δεν είμαστε επιπόλαιοι, από παιχνίδι σε παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτεροι».

- Έχετε εστιάσει κάτι συγκεκριμένο που να χρειάζεται βελτίωση;

«Βελτίωση θέλουν όλοι. Βελτίωση θέλω πρώτος εγώ, βελτίωση θέλει και ο ποδοσφαιριστής που δουλεύουμε μαζί. Βελτίωση μέσα από αυτό που ζητάμε. Αυτή η ομάδα έχει συνηθίσει να έχει ένα παιχνίδι πρωτοβουλίας. Δεν μπορούμε να ξεγελάσουμε το φίλαθλο κόσμο. Έχει μάθει ο φίλαθλος κόσμος να βλέπει καλό ποδόσφαιρο αυτά τα χρόνια. Έχει πάρει τρόπαια, άρα λοιπόν είμαστε υπεύθυνοι για την εικόνα του παιχνιδιού. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι στην τύχη. Γι αυτό ξεκινάμε από τον τερματοφύλακά μας. Θεωρώ ότι αυτό θα βελτιώνεται καθημερινά. Στο ποδόσφαιρο δεν παίζει μόνο ο ένας, παίζει και ο αντίπαλος. Μπορεί μία ομάδα να μας εκνευρίσει, όπως έκανε στο προηγούμενο παιχνίδι ο αντίπαλος, να χάσουμε την ηρεμία μας και να χάσουμε τον προσανατολισμό μας. Θεωρώ ότι σιγά-σιγά αυτά μπορούμε να τα περάσουμε. Για μένα μετράει ο ρυθμός και πόσο γρήγορα μπορούμε να αλλάζουμε την μπάλα μέσα από το παιχνίδι».