Βαθμολογία

Με επιτυχία η πρώτη μέρα το Bazaar για “Το χαμόγελο του παιδιού”

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν οι Λαρισαίοι “Το χαμόγελο του παιδιού” στην πρώτη μέρα της λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου bazaar που κάνει ο Οργανισμός για την ενημέρωση του κοινού αλλά και για την ενίσχυση του.

Από νωρίς πλήθος κόσμου επισκεπτόταν το ειδικά διασκευασμένο όχημα-περίπτερο και αγόραζε Χριστουγεννιάτικα δώρα, γούρια ή παιχνίδια και σχολικά.  Όλοι εκδήλωναν την συμπαράσταση τους και δεν ήταν λίγοι οι συμπολίτες μας που εκδήλωναν την πρόθεση τους να προσφέρουν εθελοντικά στις μελλοντικές δράσεις που θα κάνει “Το χαμόγελο του παιδιού” στην Λάρισα αλλά και σε όλη την Θεσσαλία.

Η αντιπροσωπεία των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ Ηλία Κυριακίδη, Νίκου Καρανίκα και Θανάση Πατηνιώτη  δημιούργησε θετικά σχόλια ανάμεσα στους επισκέπτες που επιδοκίμασαν την έντονη συμμετοχή τους τον τελευταίο καιρό σε κοινωνικές δράσεις. Οι τρεις παίκτες έμειναν αρκετή ώρα στην κινητή μονάδα ενημέρωσης και υποστήριξης του “Χαμόγελου του παιδιού’ και συνομίλησαν με τον κόσμο τονίζοντας την ανάγκη να είμαστε δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες κάτι που έκαναν και με δηλώσεις τους.

Ηλίας Κυριακίδης: Ήταν αδύνατον η ΑΕΛ να μην δεχθεί μια τέτοια πρόσκληση διότι θέλουμε ως ποδοσφαιριστές, γονείς και ως απλοί πολίτες της Λάρισας να είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια που κάνει “Το χαμόγελο του παιδιού” εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ευχόμαστε να αυξηθούν οι εθελοντές και να συνεχίσει να περνάει σε όλους το μήνυμα του εθελοντισμού και επίσης ευχόμαστε να συνεχίσει αυτό το μεγάλο έργο που κάνει “Το χαμόγελο του παιδιού”. Επίσης πρέπει όλοι να συμβάλουμε ώστε να αυξηθούν οι κινητές μονάδες του γιατί όσο παίρνει δύναμη το χαμόγελο του παιδιού, αυτή η δύναμη και η ενέργεια προσφέρεται σε συμπολίτες μας και κυρίως σε ανήλικα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Νίκος Καρανίκας: Όπως όλη η πόλη της Λάρισας γνωρίζει καλά και μείς οι ποδοσφαιριστές ξέρουμε ότι η ΑΕΛ δεν είναι απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα αλλά συνδέεται άμεσα με την καθημερινότητα και την κοινωνική ζωή αυτής της πόλης. Αυτό αποδεικνύεται από τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται και συμμετέχουμε όλοι είτε με επισκέψεις στα σχολεία όπου μοιράζουμε εισιτήρια και ερχόμαστε σε επαφή με μικρά παιδιά είτε με τις εβδομαδιαίες επαφές μας με φιλάθλους είτε σε άλλες κοινωνικές δράσεις. Έτσι σήμερα με την παρουσία μας εδώ τιμούμε και στηρίζουμε το τεράστιο έργο του χαμόγελου του παιδιού. Από το 1995 , αν δεν κάνω λάθος, που ιδρύθηκε αυτός ο οργανισμός έχει προσφέρει τόσα πολλά θα πρέπει όμως να συνεχίσει και στο μέλλον να προσφέρει ακόμη περισσότερα. Γι αυτό είναι απαραίτητο να γίνουμε όλοι εθελοντές ώστε οι άνθρωποι του “Χαμόγελου του παιδιού” να έχουν βοήθεια στο δύσκολο έργο τους.

Θανάσης Πατηνιώτης: Εκδηλώσεις και υπηρεσίες σαν κι αυτές του “Χαμόγελου του παιδιού” είναι άξιες θαυμασμού. Η ΑΕΛ πρέπει να είναι και είναι παρούσα σε ένα τόσο μεγάλο κοινωνικό έργο. Εμείς με τη σημερινή παρουσία μας θέλουμε να προτρέψουμε τον κόσμο αλλά και τις άλλες ομάδες του νομού μας να μην είναι απόντες από τέτοιες κοινωνικές δράσεις. Η βοήθεια και η συμπαράσταση όλων μας είναι απαραίτητες για να συνεχίσει το “Χαμόγελο του παιδιού” να είναι κοντά στην πιο ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, τα παιδιά. 

Εντυπωσιακή ήταν και η πολυπληθής παρουσία των εθελοντών Σαμαρειτών, των εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας και των εθελοντών Νοσηλευτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Με την πάντα καλή διάθεση τους και την συμπαράσταση που προσέφεραν στο “Χαμόγελο του παιδιού” απέδειξαν ότι ο ΕΕΣ είναι πάντα πρωτοπόρος και δίνει νόημα στην λέξη εθελοντισμός.

Οι εθελοντές της Κοινότητας Οικονομικής Αλληλεγγύης allwin, που είχε και την ευθύνη της προετοιμασίας του Χριστουγεννιάτικου bazaar, ήταν και αυτοί παρόντες. Βοήθησαν στο στήσιμο του περίπτερου που θα υποδεχθεί τους Λαρισαίους μέχρι και την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου και ήταν εκεί για να εξυπηρετήσουν τους ανθρώπους του “Χαμόγελου του παιδιού” ώστε να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο τους. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της allwin Φώτης Βακιρτζηδέλης είπε:

-Το έργο του  “Χαμόγελου του παιδιού” είναι τόσο τεράστιο που προκαλεί δέος. Η allwin αποδεικνύοντας ότι είναι ένα ζωντανό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας δεν θα μπορούσε να λείψει από μια τέτοια δράση. Ευχαριστούμε τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που με την παρουσία τους σήμερα εδώ απέδειξαν ότι η ανθρωπιά δεν χάθηκε ακόμη. Καλούμε όχι μόνο τα μέλη μας αλλά και  όλους τους Λαρισαίους τις επόμενες μέρες να φωνάξουν «παρών» και τις επόμενες μέρες. Και ζητάμε από όσους έχουν την διάθεση να γίνουν εθελοντές του “Χαμόγελου του παιδιού”  να το δηλώσουν αυτές τις μέρες ώστε να δημιουργήσουμε έναν πρώτο πυρήνα στην Λάρισα, κάτι που σήμερα λείπει. Και σαν allwin υποσχόμαστε ότι όχι μόνο θα στηρίξουμε κάθε μελλοντική δράση ή εκδήλωση του “Χαμόγελου του παιδιού” στη πόλη μας αλλά θα δημιουργήσουμε και εμείς εκδηλώσεις για λογαριασμό του.

Η καθολική συμμετοχή και στήριξη πολιτών και φορέων δείχνει το μέγεθος της προσφοράς ενός Οργανισμού σαν “Το χαμόγελο του παιδιού”.
Ο πρόεδρος του “Χαμόγελου του παιδιού” κ. Κώστας Γιαννόπουλος ο οποίος ενημερώθηκε για όσα έγιναν την πρώτη μέρα εκδήλωσε την πρόθεση να έρθει εκτάκτως στην Λάρισα παρά το βαρύ πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις του. Έτσι θα βρίσκεται το μεσημέρι της Κυριακής για λίγες ώρες στην πόλη μας για να συνομιλήσει με τους επισκέπτες του περίπτερου και να ευχαριστήσει για την συμμετοχή τους όλους όσους στηρίζουν “Το χαμόγελο του παιδιού”.