Βαθμολογία

Νέο ρεκόρ πωλήσεων για τη Microsoft

Πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα της νέας κονσόλας βίντεοπαιχνιδιών Xbox One πώλησε η Microsoft κατά την πρώτη ημέρα της παρουσίασής της στο ευρύ κοινό, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία. Πρόκειται για ένα νέο ρεκόρ για τον γίγαντα της πληροφορικής στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η πώληση του Xbox One ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή σε 13 χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Τα αποθέματα της νέας κονσόλας, σύμφωνα με τη Microsoft, βρίσκονται στο στάδιο της εξάντλησης στα περισσότερα καταστήματα λιανικής πώλησης σε όλο τον κόσμο.

«Δουλεύουμε σκληρά, για να κατασκευάσουμε περισσότερες κονσόλες» διαβεβαίωσε τους λάτρεις των βίντεοπαιχνιδιών ο Γιουσούφ Μεχντί, αντιπρόεδρος του μάρκετινγκ για το Xbox One.

«Είμαστε ευγνώμονες για τον ενθουσιασμό των οπαδών του Xbox σε όλο τον κόσμο» σχολίασε ο ίδιος. «Δείτε, χιλιάδες ενθουσιώδεις θαυμαστές κάνουν ουρά, για να πάρουν το νέο Xbox One δείχνοντας την αγάπη τους για το παιχνίδι που είναι πραγματικά μια ξεχωριστή στιγμή για την ομάδα του Xbox» συμπλήρωσε.

Ο πρωτος που αγόρασε το νέο βίντεοπαιχνίδι ήταν ένας Νεοζηλανδός λόγω και της διαφοράς της ώρας στα καταστήματα που άνοιγαν ανά τον κόσμο, ενώ σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο οι οπαδοί των βίντεοπαιχνιδιών συγκεντρώθηκαν σε καταστήματα ηλεκτρονικών, για να είναι μεταξύ των πρώτων που θα πάρουν στα χέρια τους τη νέα συσκευή.

Η εμφάνιση του Xbox One, που είναι ο διάδοχος του Xbox 360, είναι το τελευταίο επεισόδιο στον αποκαλούμενο πόλεμο της κονσόλας μεταξύ των τριών μεγάλων κατασκευαστών, της Microsoft, της Sony και της Nintendo, οι οποίες ανανεώνουν τις συσκευές τους.

Η Sony άρχισε να πωλεί το νέο PlayStation 4 την περασμένη εβδομάδα. Η εταιρεία ισχυρίστηκε πως ένα εκατομμύριο κονσόλες πωλήθηκαν σε 24 ώρες. Η εταιρεία ερευνών Gartner υπολόγισε πρόσφατα ότι η αγορά στην κατηγορία της κονσόλας παιχνιδιών θα έχει τζίρο 44 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος και 49 δισεκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ