Βαθμολογία

Βήμα τίτλου για Μπάγερν

Στους επτά βαθμούς από τη Ντόρτμουντ ξέφυγε η Μπάγερν Μονάχου που πέρασε νικηφόρα 3-0 από το «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ». Ευκαιρίες εκατέρωθεν χάθηκαν στο πρώτο μέρος για να ανοίξει το σκορ, με τους Λεβαντόφσκι και Ρόις για μεν γηπεδούχους, με Μάντζουκιτς και Μίλερ για τους δε φιλοξενούμενους. Στο 56’ το γήπεδο σείστηκε από τις αποδοκιμασίες για την είσοδο του Γκέτσε αντί του Μάντζουκιτς, αλλά σίγησε δέκα λεπτά μετά, όταν μετά από γύρισμα του Μίλερ από τα δεξιά, η πέτρα του σκανδάλου με δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία.
Οι Βεστφαλοί βγήκαν μαζικά στην επίθεση κι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με Μχιταριάν και Ρόις. Κι αφού δεν τα κατάφεραν, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα με εξαιρετικό πλασέ του Ρόμπεν στο 85’ «σφράγισαν» την πρώτη νίκη της Μπάγερν στην έδρα της Ντόρτμουντ μετά το Σεπτέμβριο του 2009. Στο 88’ ο Μίλερ μετά την άψογη συνεργασία Ρόμπεν και Λαμ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επιτυχία της ομάδας του.
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντερφελερ, Γκρόσγκροϊτς, Παπασταθόπουλος, Φρίντριχ, Ντουρμ, Μπέντερ (79’ Πίστσεκ), Σαχίν, Μπλατζικόφσκι (71’ Αουμπαμεγιάνγκ), Μκιταριάν (71’ Χόφμαν), Ρόις, Λεβαντόφσκι.
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Ραφίνια (79’ Φαν Μπούιτεν), Μπόατενγκ (64’ Αλκάνταρα), Ντάντε, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ, Ρόμπεν, Λαμ, Κρόος, Μίλερ, Μάντζουκιτς (56’ Γκέτσε).