Βαθμολογία

Λετονία: 12 νεκροί και 30 τραυματίες (Video)

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν, περίπου 30 τραυματίστηκαν, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των εγκλωβισμένων μετά την κατάρρευση της οροφής ενός σουπερμάρκετ στα προάστια της Ρίγας, της πρωτεύουσας της Λετονίας, ανακοίνωσαν οι λετονικές υπηρεσίες διάσωσης της χώρας.

«Στις 6 π.μ. (τοπική ώρα), 12 άνθρωποι είχαν βρεθεί νεκροί, τρεις απ' αυτούς ήταν μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας», δήλωσε η εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης της Λετονίας Βικτορία Σεμπέλε.

«Συνολικά οκτώ πυροσβέστες τραυματίσθηκαν», δήλωσε η Σεμπέλε. Η οροφή του κτιρίου κατέρρευσε γύρω στις 6 μ.μ. της Πέμπτης. Οι πυροσβέστες που έσπευσαν επιτόπου καταπλακώθηκαν από συντρίμμια εξαιτίας μιας νέας κατάρρευσης.

Οι διασώστες εργάζονταν  όλη τη νύχτα για να βρουν θύματα ή επιζώντες στα ερείπια του σουπερμάρκετ Maxima, σύμφωνα με την Βικτόρια Σέμπελε, εκπρόσωπο των υπηρεσιών διάσωσης.

Δυο πυροσβέστες που είχαν μεταβεί στο σημείο είναι μεταξύ των νεκρών, δήλωσε η  ίδια χωρίς όμως να είναι σε θέση να διευκρινίσει το φύλο ή την ηλικία των άλλων νεκρών.

Η Ίλζε Μπούκσα, εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασθενοφόρων, σημείωσε από την πλευρά της ότι 27 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, από τους οποίους οι 22 έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της Ρίγας Άντρις Αμέρικς, περίπου 50 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι, όμως οι υπηρεσίες διάσωσης επισημαίνουν ότι αυτή είναι μια πρόχειρη εκτίμηση.

Eνα μεγάλο τμήμα, έκτασης 500 τετραγωνικών μέτρων, της στέγης του σουπερμάρκετ Maxima κατέρρευσε έπειτα από μια «έκρηξη», δήλωσε ο Αμέρικς.

Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής τι είδους έκρηξη ήταν αυτή, όμως σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στην οροφή του σουπερμάρκετ κατασκευαζόταν ένα ρουφ-γκάρντεν.

Το εμπορικό κέντρο όπου στεγαζόταν το πολυκατάστημα είχε κατασκευαστεί το 2011. Την εποχή που ολοκληρώθηκε είχε χαρακτηριστεί ως ένα από τα τρία καλύτερα αρχιτεκτονικά έργα της χώρας.

">http://

Πηγή: shootandgoal