Βαθμολογία

Παράνομη η απεργία στα ΑΕΙ

Παράνομη, αλλά όχι καταχρηστική, όπως και την προηγούμενη Δευτέρα, έκρινε το Πρωτοδικείο Αθηνών την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.

Με την απόφαση αυτή, κηρύσσεται παράνομη και η οποία απεργία θα έκανε η Ομοσπονδία τους για να καλύψει τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, ενώ είναι η τρίτη απόφαση που εκδίδει το Πρωτοδικείο στο διάστημα που διαρκούν οι κινητοποιήσεις στα ΑΕΙ.

Νωρίτερα, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, κάλεσε σε διάλογο τους πρυτάνεις και τους διοικητικούς υπαλλήλους των οκτώ πανεπιστημίων, με προϋπόθεση να ανοίξουν τα ιδρύματα.

Ο υπουργός Παιδείας, ειδικότερα, κάλεσε αύριο «τις Πρυτανικές Αρχές των οκτώ Ιδρυμάτων σε διάλογο, προκειμένου η Πολιτεία και το Υπουργείο να τους συνδράμουν στην διαδικασία της διοικητικής αναδιάρθρωσης που πρέπει να ακολουθήσουν». Επίσης, κάλεσε σε διάλογο τους διοικητικούς υπαλλήλους των Ιδρυμάτων που συμμετείχαν στην διαθεσιμότητα, «για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες διαιδρυματικής κινητικότητας και της επανατοποθέτησης των περισσοτέρων σε φορείς του δημοσίου». Ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε ωστόσο ότι «ο διάλογος προϋποθέτει ανοικτά Πανεπιστήμια, που είναι καθολική απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας».

Από την πλευρά τους, οι πρυτάνεις του Καποδιστριακού και του Πολυτεχνείου,σύμφωνα με πληροφορίες, δηλώνουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη για το κάλεσμα του υπουργού Παιδείας. Μάλιστα, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, αλλά και ο πρύτανης του Πολυτεχνείου, Σίμος Σιμόπουλος, έχουν συγκαλέσει για αύριο έκτακτη Σύγκλητο.

Πηγή: newpost.gr