Βαθμολογία

Δημοπρατείται το νέο νηπιαγωγείο Νίκαιας

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει ένα ακόμη έργο στον τομέα της εκπαίδευσης, που πρόκειται να δώσει λύση στο πρόβλημα της στέγασης του νηπιαγωγείου Νίκαιας.

Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, έδωσε σήμερα την έγκριση δημοπράτησης στο ενταγμένο έργο του Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας «3/θεσιο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Νίκαιας, του Δήμου Κιλελέρ, με τη μέθοδο της προκατασκευής», προϋπολογισμού 1.224.000,00 € (με ΦΠΑ).

«Με διαγενεακές πολιτικές κληροδοτούμε τα σχολεία του αύριο και στηρίζουμε τη δημόσια παιδεία», δήλωσε ο κ. Κ. Αγοραστός και συνέχισε: «Με το έργο αυτό δίνουμε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα στη Νίκαια και ικανοποιούμε παράλληλα ένα πάγιο αίτημα της μαθητικής - εκπαιδευτικής κοινότητας και των ανθρώπων της περιοχής. Τα προηγούμενα χρόνια το νηπιαγωγείο λειτουργούσε σε ένα παλαιό κτίριο και σε ιδιωτικές αίθουσες.

Πλέον με την υλοποίηση του έργου αυτού αναβαθμίζουμε την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης στο Δήμο Κιλελέρ, καθώς το νέο σύγχρονο σχολείο, που πρόκειται να κατασκευαστεί, έχει όλα τα σύγχρονα εκπαιδευτικά μέσα και λύνει το ζήτημα της υποδομής για πολλές δεκαετίες στο μέλλον. Παράλληλα, μέσω της κατασκευής του έργου, ενισχύουμε την τοπική οικονομία και στηρίζουμε θέσεις εργασίας».

Το τριών τμημάτων ολοήμερο Νηπιαγωγείο Νίκαιας, του Δήμου Κιλελέρ, χωροθετείται επί των οδών Ι. Παπαγιαννοπούλου και Μελίνας Μερκούρη. Το έργο αφορά στην κατασκευή ενός νέου στατικά ανεξάρτητου κτιρίου με τη μέθοδο της προκατασκευής, με εμβαδό δόμησης 417,78 τ.μ., εντός οικοπέδου επιφάνειας 1.397,28 τ.μ. Περιλαμβάνει 3 αίθουσες διδασκαλίας, 1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, 1 αίθουσα ύπνου νηπίων, γραφείο νηπιαγωγών και βοηθητικούς χώρους, ενώ αναμένεται να εξυπηρετεί 82 παιδιά.    

Το έργο αποσκοπεί στην αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο Δήμο Κιλελέρ. Η κατασκευή του έργου θα δώσει λύση στο στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου, που σήμερα στεγάζεται στο παλιό κτίριο νηπιαγωγείου, σε χώρο που παραχωρείται από το Δήμο και σε νοικιασμένη αίθουσα, μη ικανοποιώντας τις απαιτήσεις λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου, με 82 μαθητές στο τελευταίο έτος.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται άμεσα η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, που είναι ο δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Αύγουστο 2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και συγκεκριμένα από τον Άξονα 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Θεσσαλία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Χωρικής Ενότητας «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος». Φορέας λειτουργίας του έργου είναι ο Δήμος Κιλελέρ.