Βαθμολογία

Γρήγορο διαδίκτυο και στην ύπαιθρο

Έως το 2015 αναμένεται να αποκτήσουν πρόσβαση στο γρήγορο ίντερνετ 5.100 αγροτικές και νησιωτικές περιοχές, οι κάτοικοι των οποίων δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, που αντιστοιχούν στο 40% της ελληνικής επικράτειας σύμφωνα με το υπουργείο υποδομών.

Το έργο προϋπολογισμού 160 εκατομμυρίων ευρώ (δίχως ΦΠΑ) αναμένεται να προκηρυχθεί την Πέμπτη το πρωί και θα υλοποιηθεί με Σύμπραξη Ιδιωτικού Δημόσιου Τομέα, ενώ τα χρήματα θα προέλθουν από πόρους του ΕΣΠΑ.

Το έργο με τίτλο Rural Broadband (ευρυζωνικότητα στην ύπαιθρο) θα ενισχύσει σημαντικά την απασχόληση σε πολλές περιοχές της περιφέρειας κατά τη διάρκεια της κατασκευής και της συντήρησης των δικτύων, ενώ θα γίνει εφικτή και η πρόσβαση των κατοίκων αγροτικών και νησιωτικών περιοχών σε βασικές κυβερνητικές υπηρεσίες, όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και η ηλεκτρονική σύνδεση με τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών του Υπουργείου Υποδομών, Μένελαο Δασκαλάκη, το έργο θα εξασφαλίσει παροχή γρήγορου ίντερνετ σε χαμηλές τιμές σε αγροτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Πηγή: skai.gr