Βαθμολογία

Τρίτο «Χρυσό Παπούτσι» για Μέσι

Τα 46 τέρματα που πέτυχε στην Πριμέρα Ντιβιθιόν τη σεζόν 2012-2013 ο Λιονέλ Μέσι, είναι αυτά που του χάρισαν το ευρωπαϊκό «Χρυσό Παπούτσι» για 3η φορά στην καριέρα του, επίτευγμα που δεν έχει πετύχει στο παρελθόν κανείς ποδοσφαιριστής.

Ο Αργεντινός αστέρας της Μπαρτσελόνα λοιπόν παρέλαβε το παραπάνω βραβείο το οποίο του το απένειμε ο σπουδαίος άσος των Καταλανών της δεκαετίας του '90, Χρίστο Στόιτσκοφ.

«Όπως πάντα, το αφιερώνω στην οικογένειά μου και στα πρόσωπα που βρίσκονται δίπλα μου στις δύσκολες στιγμές. Επίσης το αφιερώνω σε όλους τους συμπαίκτες μου, στους οποίους είμαι ευγνώμων, αφού χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα είχα καταφέρει τίποτα», τόνισε αρχικά ο Μέσι για τη σπουδαία διάκριση και πρόσθεσε:

«Είναι μεγάλη χαρά για μένα και επίσης είναι μια επιβράβευση όλης της ομάδας. Δεν είναι στόχος μου να κατακτήσω περισσότερα τέτοια βραβεία. Ποτέ δεν το σκέφτομαι έτσι. Το πραγματικά σημαντικό, είναι να δυναμώσω ξανά, ώστε να μπορώ να παίζω ήσυχος, χωρίς τον φόβο ότι θα τραυματιστώ».

Παράλληλα ρωτήθηκε και για τον τραυματισμό του που τον θέτει νοκ άουτ για το 2013... «Βελτιώνεται σιγά σιγά. Πλέον δεν πονάω και έχω ξεκινήσει να κάνω κάποια πράγματα. Μακάρι να είμαι έτοιμος στο ξεκίνημα του καινούργιου χρόνου. Δεν έχω συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής στα γήπεδα, θα το κάνω όταν θα είμαι απόλυτα έτοιμος».

Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» και ο πρόεδρος των Καταλανών, Σάντρο Ροσέλ, ο οποίος πέταξε το... καρφί του για τη μάχη που δίνει ο Μέσι για άλλο ένα βραβείο, τη «Χρυσή Μπάλα». «Εάν δεν υπήρχαν πολιτικές πιέσεις, η ''Χρυσή Μπάλα'' θα έπρεπε να είναι του Μέσι», ήταν το σχόλιο του.