Βαθμολογία

Δαλαμπύρας: «Είμαστε μια γροθιά στην Μελιβοία και συνεχίζουμε…»

Ο επιθετικός του Φιλοκτήτη Μελιβοίας, Χρήστος Δαλαμπύρας φιλοξενήθηκε στα στούντιο του Best fm 93.9 και στην εκπομπή «Στα Δίχτυα της Λάρισας», των Χρήστου Γκατζούλη και Θάνου Αναστασίου, όπου και είχε την ευκαιρία να μιλήσει σχετικά με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αλλά και γενικότερα τα δρώμενα του λαρισινού ποδοσφαίρου. Αναλυτικά η συζήτηση:

Πως σχολιάζεις την πορεία της ομάδας μέχρι στιγμής; «Ξεκινήσαμε καλά αν σκεφτεί κανείς ότι η ομάδα φτιάχτηκε τις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου. Τα πάμε καλά αλλά το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος. Θα δούμε στην πορεία. Σίγουρα είμαστε ικανοποιημένοι, διότι όλοι μας είχαν ξεγράψει από την αρχή του πρωταθλήματος. Εμείς είμαστε μια γροθιά και συνεχίζουμε. Το πρωτάθλημα είναι αμφίρροπο, δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές».

Τι έφταιξε την προηγούμενη αγωνιστική και ηττηθήκατε; «Οι αντίπαλοι πιστεύω ότι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και το ήθελαν περισσότερο. Εμείς το αφήνουμε πίσω και συνεχίζουμε την προσπάθεια μας».

Η έδρα είναι ένα ατού για την ομάδα; «Το γήπεδο αυτήν την περίοδο δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση. Έχει πολύ λάσπη και μόνο μπάλα δεν μπορείς να παίξεις».

Πως βλέπετε το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στο Αβέρωφ; «Σίγουρα, φέτος δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στην κατηγορία. Εμείς θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το παιχνίδι, γιατί δεν γίνεται να έχουμε κι άλλο αρνητικό αποτέλεσμα».

Πως είναι το κλίμα στην ομάδα; «Είναι απίστευτο. Είμαστε όλοι κοντά στην ηλικία και είμαστε όλοι φιλαράκια. Βγαίνουμε μαζί, κάνουμε παρέα και αυτό είναι θετικό».

Ποιες ομάδες έχεις ξεχωρίσει μέχρι στιγμής; «Υπάρχουν δυο τρεις ομάδες που ξεχωρίζουν και προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο και έχουν επενδύσει κάποια χρήματα παραπάνω. Την Γιάννουλη έχω ξεχωρίσει, αλλά και τον Φαλανιακό, την Νίκαια, τον Ηρακλή Λάρισας. Αυτές οι ομάδες πιστεύω ότι θα κάνουν την διαφορά φέτος. Είμαστε στο ένα τρίτο του πρωταθλήματος και δεν μπορούμε να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα».

Πως θα χαρακτήριζες το πρωτάθλημα φέτος; Τι στοιχεία έχει; «Πάνω από όλα νομίζω ότι κυριαρχεί η δύναμη. Αν έχεις δυνατή ομάδα και δυνατούς παίκτες θα ξεχωρίσεις».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι ως ποδοσφαιριστής; «Θέλω φυσικά να πάω κάπου πιο ψηλά. Επειδή είμαι Λαρισαίος, έχω το όνειρο κάθε Λαρισαίου ποδοσφαιριστή, δηλαδή να αγωνιστώ με το άλογο στο στήθος και με την ομάδα της ΑΕΛ».

Πως νιώθει ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στην ΑΕΛ και μπαίνει σε φάση αξιολόγησης; «Η ΑΕΛ είναι μεγάλη και ιστορική ομάδα και είναι όνειρο του κάθε Λαρισαίου να αγωνιστεί εκεί. Πρέπει να κάνεις τα πάντα για να πείσεις τους προπονητές ότι αξίζεις. Από την ΑΕΛ, έχουν φύγει πολλά παιδιά και έχουν πάει σε διάφορες ομάδες. Φέτος, ήταν η ευκαιρία αυτών των παιδιών να παίξουν στην Γ’ Εθνική, η οποία όμως δεν δόθηκε. Αυτό ήταν κακό κατά την άποψη μου».

Μπορεί ένας νεαρός ποδοσφαιριστής που έχει στόχους να δουλέψει επαρκώς σε μια ερασιτεχνική ομάδα για να κάνει το κάτι παραπάνω; «Θα έλεγα όχι σε όλες τις ομάδες. Υπάρχουν ομάδες που μπορούν να βοηθήσουν έναν ποδοσφαιριστή. Για παράδειγμα κάποιος που είναι σε μεγαλύτερη ηλικία, θα πάει στην προπόνηση για να κάνει αυτό που του αρέσει».

Τι πρέπει να βελτιωθεί ούτως ώστε να βγουν περισσότεροι ποδοσφαιριστές σε μεγαλύτερες κατηγορίες; «Πάνω από όλα οι παράγοντες είναι που έχουν τον πρώτο λόγο. Και τα γήπεδα είναι ένα θέμα, καθώς πρέπει να βελτιωθούν».

Πως διαχειρίζεται ένας ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής την πίεση; «Πρώτα από όλα, προσπαθείς να δώσεις μέσα στο γήπεδο όσα περισσότερα μπορείς, πρώτα για την ομάδα και μετά για τον εαυτό σου, γιατί αν δεν πάει καλά η ομάδα, δεν θα σε προσέξει κανείς. Πρέπει να τα δίνεις όλα πάνω από όλα για την ομάδα».

Μπορεί αυτό το πρωτάθλημα να βοηθήσει ένα παιδί; «Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έχουν στόχους να πάνε κάπου ψηλά, ειδικά στον Φιλοκτήτη. Εάν κάνεις μια καλή χρονιά, μπορείς να φτάσεις ψηλά, αρκεί να το θες και να κάνεις θυσίες για το ποδόσφαιρο».

Τι πρέπει να κάνει ένας ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, προκειμένου να πάρει το συμβόλαιο από μια ομάδα και να διακριθεί; «Πρέπει να δουλεύει πάνω από όλα και να το θέλει. Το πιο εύκολο κατά την γνώμη μου είναι να φτάσεις στην κορυφή, αλλά από εκεί και πέρα, είναι δύσκολο να διατηρηθείς εκεί».

Ποια ομάδα υποστηρίζεις από το εξωτερικό και πως την κρίνεις; «Πάντα υποστήριζα την Ρεάλ Μαδρίτης, την βασίλισσα. Μου αρέσει πολύ ο Κριστιάνο Ρονάλντο και θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος».

Την ΑΕΛ την έχεις δει φέτος; «Έχω δει το ματς με την Πρέβεζα, που τελείωσε 5-0. Μέχρι στιγμής έχω ξεχωρίσει τον Γκούρτσα και τον Μπλέντι, καθώς πιστεύω ότι κάνουν την διαφορά».

Τις υπόλοιπες ομάδες του Νομού στην Γ’ Εθνική τις έχεις δει; «Η Αγιά μου έχει κάνει το κλικ μέχρι στιγμής που έχει πολύ καλή ομάδα. Επίσης και η Τσαριτσάνη έχει καλή ομάδα. Από εκεί και πέρα, μακάρι να τα καταφέρουν και ο Αμπελωνιακός και ο Πυργετός, αλλά και η Τερψιθέα».