Βαθμολογία

Πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

«Η ΔΗΜΑΡ διαφωνεί με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και με τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, κι έτσι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις προγραμματικής συνεργασίας ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλον. Εάν προκύψουν στο μέλλον τότε θα δούμε» δήλωσε ο Φ.Κουβέλης. Με αφορμή τον τρόπο που αναδείχθηκαν σχετικές δηλώσεις του, απηύθυνε έκκληση να καταγράφονται όσα λέει και όχι να αναδεικνύονται ερμηνείες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι Action24 και θα προβληθεί απόψε, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ σε κυβέρνηση Αριστεράς, ο Φ.Κουβέλης τόνισε ότι χρειάζονται κυβερνήσεις συνεργασίας, αρκεί η συνεργασία να είναι ουσιαστική και να έχει αποτέλεσμα στην ασκούμενη πολιτική. «Δεν το απορρίπτετε;» είναι η επόμενη ερώτηση του δημοσιογράφου Β.Ταλαμάγκα, για να απαντήσει ο Φ.Κουβέλης: «Βεβαίως».

Μιλώντας την Τρίτη στην παρουσίαση της πρότασης νόμου για το λεγόμενο «πολιτικό χρήμα» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε: «Κυβερνήσεις συνεργασίας, όχι γενικά και αόριστα, αλλά με προγραμματική συμφωνία που θα έχει αντανάκλαση στην κοινωνία. Εάν αυτές οι προϋποθέσεις δεν υπάρχουν, τότε οι κυβερνήσεις συνεργασίας δεν είναι αυτοσκοπός».

Σχετικά με τη στάση της ΔΗΜΑΡ στον προϋπολογισμό, ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως με τα δεδομένα που υπάρχουν, η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος θα τον καταψηφίσει, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη Βουλή όσο διατηρεί τη δεδηλωμένη.

Σε ερώτηση για τα όσα λέγονται περί αποστασίας, με αφορμή την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα προς τους βουλευτές τους ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απάντησε ότι η παρέμβαση αυτή ήταν λανθασμένη, αλλά είναι διαφορετικό από το να αναδεικνύεται ως προτροπή σε αποστασία. «Η πολιτική αντιπαράθεση δεν πρέπει να γίνεται με αναφορές στο μακρινό πολιτικό παρελθόν της χώρας» σημείωσε.

Ο κ. Κουβέλης απέκλεισε το ενεδεχόμενο να προχωρήσει η ΔΗΜΑΡ σε προεκλογικές συνεργασίες με άλλα κόμματα, λέγοντας ότι το κόμμα του θα έχει τη δική του παρουσία στις εκλογές. «Θέλει τη συμπαράταξη με τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της πολιτικής οικολογίας, της ευρωπαϊκής σοσιαλιδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου. Αυτόν τον χώρο θέλουμε να συγκροτήσουμε και μέχρι τώρα τα αποτελέσματα είναι θετικά. Στο συνέδριό μας θα γίνει εκτενής συζήτηση για τα ζητήματα αυτά» δήλωσε εμφατικά.

Πηγή: Tovima.gr