Βαθμολογία

Με τιμές εν ενεργεία αρχηγού κράτους κηδεύτηκε ο Κληρίδης

Δημοσία δαπάνη και με τιμές αρχηγού κράτους εν ενεργεία τελέστηκε στη Λευκωσία η κηδεία του πρώην προέδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη. Επίσης τηρείται δημόσια αργία. Οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια, τα σχολεία και την πρεσβεία της Ελλάδας κυματίζουν μεσίστιες. Τη Δευτέρα, πολιτικοί και πολίτες κατέκλυσαν τον ιερό ναό Της του Θεού Σοφίας, όπου είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του. Πολλοί ήταν εκείνοι που άφησαν ένα άνθος στο φέρετρο, το οποίο είχε καλυφθεί με τις σημαίες της Ελλάδας και της Κύπρου.

Φόρο τιμής στον Κληρίδη απέτισε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και ο πρεσβευτής της Ελλάδος στην Κύπρο.

Ο πρόεδρος της Κύπρου, ο πρόεδρος της Βουλής, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου υπέγραψαν το εξής κείμενο στο Βιβλίο Συλλυπητηρίων:

«Με βαρύ πένθος αποχαιρετούμε τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και τιμούμε την προσφορά του προς την πατρίδα του, Κύπρο, από τις επάλξεις του Βουλευτή, Προέδρου της Βουλής, Υπουργού, Διαπραγματευτή και Προέδρου της Δημοκρατίας. Τον τιμούμε ακόμα για τη συμμετοχή του στον αγώνα του ελεύθερου κόσμου στο πλευρό των Συμμάχων εναντίον του φασισμού και του ναζισμού».