Βαθμολογία

Κέρδισε διαιτησία και Ηρακλή!

Πέρα για πέρα δίκαιη και ιστορική η νίκη για τον Τύρναβο απέναντι στον Ηρακλή με 1-0 που ήταν «σκιά» του εαυτού του στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 8η αγωνιστική της δεύτερης εθνικής.  

Του Χρήστου Γκατζούλη

Το συγκρότημα του Άγγελου Διγκόζη ήταν ανώτερο σε όλη τη διάρκεια του ματς και δικαιώθηκε με το γκολ του Σαχινίδη στο 67’. Πολλές ήταν οι χαμένες ευκαιρίες για τον Τύρναβο από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Στους 13 βαθμούς έφτασε ο Τύρναβος που ανεβαίνει συνέχεια…ενώ ο Ηρακλής παρέμεινε στους 8.

Πολλά και δικαιολογημένα τα παράπονα από τους γηπεδούχους για την διαιτησία του Μπαλατσούκα. Όλα φυσικά ξεκίνησαν από το γκολ που ακυρώθηκε λανθασμένα στο δέκατο λεπτό. Φυσικά τα λάθη ήταν πολλά και στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά παράπονα απ’ όλο το γήπεδο! Η αναμέτρηση διεξήχθη παρουσία περίπου 1.500 φιλάθλων.

Ανώτερος ο Τύρναβος

Ο Τύρναβος ξεκίνησε με διάταξη 4-2-3-1. Ο Ντάλλας ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, με τους Κουρτεσιώτη (αριστερά), Σιάτρα – Τέλλο στο κέντρο της άμυνας και Σκούπρα (δεξιά). Στη μεσαία γραμμή δύο αμυντικά χαφ Ροντρίγκο, Νταντίδης, με τους Κάρλος Αντρέ, Ντε Πάολα και Ζυγκερίδη, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σαχινίδη.

Στο 10' ο Τύρναβος σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφ σάιντ! Ο Φελίπε Ντε Πάουλα που πέτυχε το γκολ καλύπτεται από τους αμυντικούς του Ηρακλή.

Στο 31' ο Κουρτσετσιώτης σέντραρε από αριστερά, ο Ντε Πάουλα πλάσαρε, η μπάλα βρήκε σε πόδια αμυντικών πήρε πορεία προς το τέρμα αλλά τελικά κατέληξε στα χέρια του Χουάντερσον με διπλή προσπάθεια.

Ο Τύρναβος συνέχισε να πιέζει στο πρώτο μέρος. Στο 35' δυνατό σουτ του Φελίπε Ντε Πάουλα (από τους καλύτερους παίκτες) από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα στην αγκαλιά του Χουάντερσον ο οποίος μπλόκαρε.

Τραγικό λάθος στην άμυνα του Ηρακλή στο 42’, η μπάλα στρώθηκε «λουκούμι» στον Κάρλος Αντρέ αλλά αυτός με αδύναμο πλασέ την έδωσε στον Χουάντερσον. Ο Ηρακλής είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 45’, όταν ο Πουρτουλίδης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και λίγο δεξιά με τον Ντάλλα να διώχνει σε κόρνερ.

Στο ίδιο τέμπο και στην επανάληψη – απογοητευτικός ο Ηρακλής

Δυνατά ξεκίνησε και στο δεύτερο μέρος ο Τύρναβος. Στο 47' ο Ντε Πάουλα έπιασε ένα σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 49' κεφαλιά του Κουρτσετσιώτη μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αντρέ, η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 52' εξαιρετική ενέργεια του Ντε Πάουλα από αριστερά που πάσαρε παράλληλα, η μπάλα έφτασε στον Ζυγκερίδη ο οποίος από το μισό μέτρο καταφέρει να πλασάρει στις εξέδρες του Αλκαζάρ.

Νέα μεγάλη ευκαιρία στο 55' για τον Τύρναβο. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Αντρέ παίρνει την κεφαλιά, στέλνει την μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά το πλασέ του Κουρτετσιώτη απομάκρυναν πάνω στην γραμμή οι αμυντικοί του Ηρακλή.

Στο 67' οι γηπεδούχοι έβγαλαν εξαιρετική αντεπίθεση με τον Ντε Πάουλα, αυτός πασάρει παράλληλα στον Σαχινίδη ο οποίος υπό πίεση μένει όρθιος, πλάσαρε τον Χουάντερσον και έκανε το 1-0 μέσα σε πανηγύρια.

Στο 71’ νέα λάθος εκτίμηση του διαιτητή. Ο παίκτης του Τυρνάβου ανατράπηκε εκτός περιοχής και είναι καθαρό φάουλ το οποίο δεν δόθηκε, αντίθετα δόθηκε στον Κάρλος Αντρέ.

Στο ίδιο τέμπο συνεχίστηκε το ματς μέχρι το τέλος με τον Τύρναβο να παίρνει στο τέλος τους τρεις βαθμούς και το ζεστό χειροκρότημα από τον κόσμο.

Τύρναβος 2005 (Άγγελος Διγκόζης): Ντάλλας, Σκούπρας, Κουρτεσιώτης, Σιάτρας, Τέλλος, Ροντρίγκο, Νταντίδης, Ζυγκερίδης (61’ Γεωργίου), Ντε Πάολα (70’ Βαγγέλη), Σαχινίδης, Κάρλος Αντρέ (82’ Πούτας).

Ηρακλής (Γκιγέρμο Όγιος): Χουάντερσον, Παπαστεριανός, Κυριάκος (56’ Μπουκουβάλας), Πουρτουλίδης, Λίμα, Μπριλάκης, Ματσούκας (46’ Γιάρολιμ), Κοντοδήμος, Τάϊ (75’ Ζάχορα), Τσιλιανίδης, Ονουάτσι.

Διαιτητής: Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας). Βοηθοί: Τίκας (Θεσπρωτίας), Γεωργάκης (Ηπείρου). 4ος: Τίκας Τ. (Ευρυτανίας).