Βαθμολογία

Πιτούρκα: «Θα παίξουμε το τελευταίο μας χαρτί»

Tην άποψη ότι η πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ δεν έχει κριθεί ακόμα, παρότι η Ελλάδα είναι φαβορί μετά το 3-1 του πρώτου αγώνα, εξέφρασε ο Βίκτορ Πιτούρκα, ο οποίος γνωστοποίησε ότι θα αγωνιστεί ο Κίρικες. Αναλυτικά όσα είπε ο Βίκτορ Πιτούρκα στην συνέντευξη Τύπου:

"Χάσαμε με δυο γκολ διαφορά, αλλά έχουμε ακόμα την ευκαιρία να γυρίσουμε το παιχνίδι. Ελπίζουμε να πετύχουμε τουλάχιστον δύο γκολ και να καταφέρουμε να προκριθούμε. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά όσο πιο δύσκολο είναι τόσο μεγαλύτερη είναι μετά και η χαρά. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Θα παίξουμε το τελευταίο μας χαρτί και ελπίζουμε να προκριθούμε. Η ατμόσφαιρα θα είναι καλή, οι παίκτες έχουν επανέλθει σε καλή κατάσταση, ήταν πολύ κουρασμένοι μετά το παιχνίδι. Έχουμε ετοιμαστεί καλύτερα για το αυριανό παιχνίδι. Θα παίξουμε επιθετικά γιατί χρειαζόμαστε γκολ αλλά δεν θα παραμελήσουμε και την άμυνά μας".

Για τον Κίρικες: 'Ο Κίρικες προπονήθηκε κανονικά και νομίζω ότι θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα εάν θα χρησιμοποιηθεί ο Μαξίμ'.

Για το παιχνίδι που περιμένει από ελληνικής πλευράς: 'Είναι σίγουρο πως οι Έλληνες θα κλειστούν στο μισό γήπεδο. Δεν θα είναι εύκολο να τους διασπάσουμε αλλά ελπίζουμε να έχουμε μια κακή κυκλοφορία της μπάλας και έχουμε καλούς παίκτες στην επίθεση που μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλα πράγματα'.

Για το αν το παιχνίδι μπορεί να πάει στην παράταση: 'Μπορεί να πάει και στα πέναλτι το παιχνίδι. Όλα είναι πιθανά'.

Για την περίφημη δήλωσή του για το μοναστήρι: 'Είπα ότι εάν δεν προκριθούμε για 2-3 μήνες δεν θα έχετε νέα από εμένα αλλά δεν είπα ότι θα κλειστώ σε μοναστήρι'.

Για το αν έχουν κίνητρο οι παίκτες του μετά το 3-1 του πρώτου αγώνα: 'Και οι 23 μπορούν να αγωνιστούν. Το κίνητρο είναι μεγάλο και δεν νομίζω πως χρειάζονται επιπλέον λόγο για να τα δώσουν όλα και να προκριθούν στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου'.

Για το ποιον θα χρησιμοποιήσει στη θέση του τερματοφύλακα: 'Δεν έχω αποφασίσει ακόμα ποιος θα υπερασπιστεί την εστία. Ο τερματοφύλακας έχει τεράστια ευθύνη και είναι σημαντικό να μην γίνουν λάθη γιατί και η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα'.