Βαθμολογία

Δέχτηκαν να φωτογραφηθούν γυμνοί

Τριάντα επώνυμοι καλλιτέχνες δέχτηκαν να φωτογραφηθούν γυμνοί για φιλανθρωπικό σκοπό. Με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου, που είναι η Παγκόσμια Μέρα Κατά του Aids, τριάντα παρουσιαστές, ηθοποιοί και τραγουδιστές της ελληνικής σόουμπιζ πόζαραν στο φακό του περιοδικού Adore.

Οι τραγουδιστές Νίκος Μακρόπουλος και Μαρία Ιακώβου, η Βίκυ Χατζηβασιλείου, η Ιωάννα Λίλλη, ο Τάκης Ζαχαράτος, η Σάντυ Κουτσοσταμάτη, η Ανθή Σαλαγκούδη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, η Γιολάντα Μπαλαούρα, ο Σωτήρης Καλυβάτσης, η Άννα Κουρή, η Πηνελόπη Πλάκα, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Σόφη Πασχάλη και η Μαρία Ανδρούτσου είναι μερικοί μόνο από τους επώνυμους που αποδέχθηκαν την πρόταση της Σοφίας Τουντούρη και του Στέφανου Μάλαμα για να ενισχύσουν τον φιλανθρωπικό σκοπό στο νέο συλλεκτικό τεύχος του Adore.

Η διευθύντρια σύνταξης του περιοδικού, Σοφία Τουντούρη, έγραψε σχετικά στο editorial του περιοδικού που κυκλοφορεί την Κυριακή 17 Νοεμβρίου. “Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζουμε μέσα από το Αdore τον αγώνα κατά του aids. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, ζητήσαμε από 30 ξεχωριστές προσωπικότητες να φωτογραφηθούν απενοχοποιώντας το γυμνό, στέλνοντας από κοινού το μήνυμα ότι αγαπούν τη ζωή. Τριάντα διαφορετικοί άνθρωποι, από διαφορετικούς χώρους, ενώνονται για έναν κοινό σκοπό, να δείξουν τη γυμνή αλήθεια γύρω από μία μάστιγα που δυστυχώς εξακολουθεί να σημειώνει αρνητικά ρεκόρ.

Μακριά από προκαταλήψεις οι φωτογραφιζόμενοι συμμαχούν μαζί μας, ώστε να περάσουμε το μήνυμα πως οι οροθετικοί δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού και σίγουρα η περιθωριοποίηση και ο κοινωνικός ρατσισμός δεν τους αξίζουν. Με βασικό μας μότο πως το μόνο “όπλο” για τον ιό είναι η πρόληψη συνεισφέρουμε κι εμείς από τη δική μας πλευρά σε μία παγκόσμια προσπάθεια που δεν θα πρέπει να αφήνει αδιάφορο κανέναν.

Το aids μας αφορά όλους. Όσο μακριά πιστεύουμε πως είναι από εμάς τόσο κοντά είναι στην πραγματικότητα. Δεν κάνει διακρίσεις σε εθνικότητα, ηλικία, φύλο, επάγγελμα ή θρησκεία. Δεν κάνει διαχωρισμό για το αν είσαι straight ή gay. Η άγνοια και ο φόβος είναι πολύ πιο επικίνδυνα από τον ίδιο τον ιό. Οι φορείς του ιού έχουν ανάγκη τη στήριξή μας και την αποδοχή μας. Έχουν ανάγκη να ενσωματωθούν στο κοινωνικό σύνολο και να πάψουν να βιώνουν τον κοινωνικό ρατσισμό. Το σύνθημά μας; Μόνο η αγάπη είναι μεταδοτική!”. Το εξώφυλλο του περιοδικού θα κυκλοφορήσει με πρωταγωνίστρια τη Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Να αναφέρουμε πως στις 4 Δεκεμβρίου ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη η Adore Week με έκθεση φωτογραφιών κάποιων επιπλέον γυμνών celebrity – έκπληξη!

Πηγή: tralala.gr