Βαθμολογία

10 λόγοι για να κάνουμε σεξ

Πώς το σεξ επιδρά ευεργετικά στην υγεία μας;

1.Λιγότερο άγχος, μικρότερη αρτηριακή πίεση
Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν μετά από μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Σκωτία σε 24 γυναίκες και 22 άντρες. Οι 46 συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια δίνοντας κάποια χαρακτηριστικά για την σεξουαλική τους ζωή. Στην συνέχεια οι ερευνητές τους έβαλαν να αντιμετωπίσουν κάποιες αγχωτικές καταστάσεις όπως να μιλήσουν δημόσια σε κοινό και λύσουν μαθηματικά φωναχτά. Όπως έδειξε η έρευνα, οι άνθρωποι που ανταποκρίθηκαν καλύτερα στις δοκιμασίες και δεν είχαν πολύ άγχος ήταν αυτοί που έκαναν σεξ συχνότερα.

2.Θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα
Το σεξ, μία ή δύο φορές την εβδομάδα, έχει συνδεθεί με υψηλότερα επίπεδα ενός αντισώματος που ονομάζεται ανοσοσφαιρίνη Α ή lgA, η οποία προστατεύει από κρυολογήματα και λοιμώξεις.

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου Wilkes είχε 112 φοιτητές τηρούν αρχεία του πόσο συχνά κάνει σεξ και παρέχουν επίσης δείγματα σάλιου για τη μελέτη. Εκείνοι που έκαναν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα είχαν υψηλότερα επίπεδα της IgA, ένα αντίσωμα που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αποφύγετε ένα κρυολόγημα ή άλλη λοίμωξη, από άλλους φοιτητές.

3.Καίει θερμίδες
Με τριάντα λεπτά σεξ μπορείς να κάψεις 85 ή και παραπάνω θερμίδες. Μπορεί αυτό να μην φαίνεται πολύ αλλά αν σκεφτείς ότι μπορεί να γίνει δύο φορές τη μέρα για περισσότερες από μια μέρες της βδομάδας μάλλον ο αριθμός των θερμίδων που καίγονται αρχίζει και γίνεται υπολογίσιμος.

4.Ευεργετεί την υγεία της καρδιάς
Μια έρευνα, στην Βρετανία, που κράτησε για 20 ολόκληρα χρόνια απέδειξε πως οι άντρες που κάνανε σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα είχαν τις μισές πιθανότητες να εμφανίσουν κάποια καρδιακή πάθηση από αυτούς που κάνανε σεξ λιγότερο από μια φορά τον μήνα.

5. Ανεβάζει την αυτοεκτίμηση
Στο πανεπιστήμιο του Τέξας οι ερευνητές διαπίστωσαν πως η αυτοεκτίμηση είναι ένας από τους 237 λογούς για τους οποίους οι άνθρωποι έκαναν σεξ. Ακόμα και αν έχετε ήδη καλή αίσθηση για τον εαυτό σας, μια καλή σεξουαλική ζωή σας κάνει να νιώθετε ακόμα καλύτερα.

6. Βαθύτερη οικειότητα
Το σεξ και οι οργασμοί αυξάνουν τα επίπεδα της ορμόνης οξυτοκίνης (η λεγόμενη ορμόνη της αγάπης), που βοηθά τους ανθρώπους να οικοδομούν την εμπιστοσύνη μεταξύ τους. Σε μια μελέτη  59 γυναικών, οι ερευνητές εξέτασαν τα επίπεδα οξυτοκίνης τους πριν και αφού αγκάλιασαν τους συντρόφους τους.

Οι γυναίκες είχαν υψηλότερα επίπεδα οξυτοκίνης αν είχαν περισσότερη επαφή με τους συντρόφους τους. Επιπλέον τα επίπεδα της ορμόνης αυτής έχουν συνδεθεί με το αίσθημα της γενναιοδωρίας. 'Ετσι το περισσότερο σεξ θα μπορούσε να σας κάνει περισσότερο γενναιόδωρη προς τον σύντροφό σας.

7. Μπορεί να ελαττώσει τον πόνο
Η οξυτοκίνη αυξάνει επίσης τα παυσίπονα του σώματος σας, που ονομάζονται ενδορφίνες. 'Ετσι ο πονοκέφαλος ή οι πόνοι της αρθρίτιδας μπορούν να ελαττωθούν σημαντικά αν αυξηθεί η συχνότητα με την οποία κάνετε σεξ.

8.Όσο πιο πολλές εκσπερματώσεις , γίνεται λιγότερο πιθανός ο καρκίνος του προστάτη
Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Αμερικάνικης Ιατρικής 'Ενωσης διαπίστωσε ότι οι άνδρες που είχαν 21 ή περισσότερες εκσπερματώσεις τον μήνα, είχαν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη σε σύγκριση με όσους είχαν επτά ή τέσσερις εκσπερματώσεις τον μήνα.

9.Κάνει πιο ισχυρούς τους πυελικούς μύες
Οι πιο ισχυροί πυελικοί μύες για τις γυναίκες μπορούν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ευχαρίστηση αλλά και λιγότερες πιθανότητες για ακράτεια στην μετέπειτα ζωή τους. Μάλιστα υπάρχουν και κάποιες ασκήσεις γι αυτούς που ονομάζονται ασκήσεις Kegel.

10. Βοηθάει στον ύπνο
Μάλιστα, το σεξ βοηθάει και σε αυτό, όχι όμως γιατί μας κουράζει και αναγκαζόμαστε να κοιμηθούμε. Υπεύθυνη πάλι είναι η ορμόνη οξυτοκίνη που εκκρίνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού και βοηθάει στην χαλάρωση και τον ύπνο.