Βαθμολογία

«Φαβορί η Μπάρτσα και η Μπάγερν Μονάχου»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην καταλανική εφημερίδα "Sport", ο Τσάβι κληθηκε να απαντήσει στο ερώτημα που θα του έθεταν και εκατομμύρια φίλοι της "στρογγυλής Θεάς" αυτή την περίοδο και δεν είναι άλλο από το "Ποιος πρέπει να πάρει φέτος τη Χρυσή Μπάλα;"

Ο 34χρονος "μαέστρος" της μεσαίας γραμμής της Μπαρτσελόνα φρόντισε να στηρίξει την.. οικογένειά του, λέγοντας πως για εκείνον ο κορυφαίος του 2013 ήταν ο συμπαίκτης του στους "μπλαουγκράνα" Λιονέλ Μέσι, ενώ από εκεί και πέρα τοποθέτησε στη 2η θέση τον Φρανκ Ριμπερί και στην 3η τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Τσάβι συζήτησε επίσης για την τύχη της Μπαρτσελόνα στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ (οι Καταλανοί έχουν κατακτήσει 2 φορές το τρόπαιο την τελευταία πενταετία ενώ τις άλλες τρεις φορές έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά!), με τον Ισπανό διεθνή άσο να υπογραμμίζει:

"1ος ο Μέσι, ο 2ος ο Ριμπερί, 3ος ο Κριστιάνο", είναι η ετυμηγορία του Τσάβι αναφορικά με τις φετινές υποψηφιότητες για την κατάκτηση του βραβείου της "Χρυσής Μπάλας"

"Φέτος δεν έχω δει κάποιον αντίπαλο να είναι καλύτερος από εμάς. Στην Ευρώπη είμαστε τόσο φαβορί όσο και η Μπάγερν Μονάχου".

Αναφερόμενος επίσης στο στιλ ποδοσφαίρου που υιοθετεί η πρωταθλήτρια Ισπανίας και πρωτοπόρος στη φετινή Primera Division, ήταν κατηγορηματικός: "H Μπάρσα δεν ξέρει να κερδίζει παίζοντας άσχημα. Άλλες ομάδες ξέρουν να το κάνουν αυτό, εμείς όχι".