Βαθμολογία

«Στη Νάπολι πραγματοποιούνται οι επιθυμίες σου»

Ο Ράφα Μπενίτεθ συνέκρινε την τωρινή Νάπολι με την Ίντερ του 2010 και δεν έκρυψε πως οι συνθήκες στους "παρτενοπέι" είναι καλύτερες, αφού η διοίκηση υλοποιεί τις επιθυμίες του.

Στην Ιταλία για δεύτερη φορά στην καριέρα του βρίσκεται ο Ράφα Μπενίτεθ. Το πρώτο πέρασμά του κρίθηκε άκρως αποτυχημένο, όμως, ο 53χρονος στη Νάπολι πηγαίνει πολύ καλά ως τώρα. Ο ίδιος μιλώντας στο "ESPN" έκανε μία σύγκριση ανάμεσα στους "παρτενοπέι" και την τότε Ίντερ, την οποία ανέλαβε το καλοκαίρι του 2010, τονίζοντας πως οι "νερατζούρι" είχαν μεγαλύτερη ποιότητα, αλλά οι τωρινοί του παίκτες έχουν περισσότερη δίψα και θέληση.

"Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα πολύ ωραίο μέρος. Ο κόσμος σε αγαπάει, οι παίκτες δουλεύουν και θέλουν να νικούν. Επομένως πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. Υπάρχουν πολλά πράγματα που με κάνουν να σκέφτομαι ότι τα αποτελέσματα είναι καλά παρόλο που βρισκόμαστε λίγο καιρό εδώ. Επομένως, είμαι αισιόδοξος για το μέλλον.

Στην Ίντερ το επίπεδο ήταν υψηλότερο, αλλά η ομάδα ήταν πιο μεγάλη ηλικιακά. Τώρα οι παίκτες έχουν μεγαλύτερο ενθουσιασμό, περισσότερη δίψα και είναι πιο νεαροί. Επομένως, είναι πιο εύκολο να τους επηρεάσω και να τους δώσω να καταλάβουν τι θέλω".

Στη συνέχεια άφησε αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε στην Ίντερ αποθεώνοντας τη διοίκηση της Νάπολι που υλοποίησε την πλειονότητα των επιθυμιών του. Ως γνωστόν ο Ισπανός είχε ζητήσει κάποια πράγματα που ποτέ δεν έγιναν στην Ίντερ, καθώς ο Μάσιμο Μοράτι διαφωνούσε με αυτά.

"Η διαφορά είναι πως εδώ όταν λες "θέλω αυτό κι εκείνο..." προσπαθούν να πραγματοποιήσουν την επιθυμία σου. Επίσης, βρισκόμαστε ένα βήμα πιο μπροστά επειδή πολλοί παίκτες που ήρθαν με ήξεραν ήδη και καταλαβαίνουν ακριβώς τι θέλω κι αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα".