Βαθμολογία

Βραβείο σεναρίου για το Miss Violence

Συνεχίζεται η επιτυχημένη φεστιβαλική πορεία για τη «Miss Violence» του Λαρισαίου σκηνοθέτη Αλέξανδρου Αβρανά. Μετά τον Αργυρό Λέοντα στη Μόστρα της Βενετίας, η ταινία απέσπασε το βραβείο του καλύτερου σεναρίου στο 24ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Στοκχόλμης.

Η ταινία του Αλέξανδρου Αβρανά απέσπασε το βραβείο καλύτερου σεναρίου, έχοντας, μάλιστα, να συναγωνιστεί ταινίες όπως τα: 12 Χρόνια Σκλάβος, Χάλια Μαλλί, Ο Τελευταίος Σταθμός, Μέλι και Εγωιστής Γίγαντας. Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, το βραβείο απέσπασαν οι Αλέξανδρος Αβρανάς και Κώστας Περούλης.

Το βραβείο σεναρίου είναι μία ακόμη διάκριση για την πολυβραβευμένη ταινία του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Αβρανά με θέμα τις σχέσεις βίας και εξουσίας μεταξύ των μελών μίας σύγχρονης οικογένειας.

H επιτυχημένη φεστιβαλική πορεία της Miss Violence ξεκίνησε όταν κατέκτησε τον Αργυρό Λέοντα στο 70ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ενώ o πρωταγωνιστής της, Θέμης Πάνου τιμήθηκε με το βραβείο Α' Αντρικού Ρόλου για την ερμηνεία του.

Στο ίδιο φεστιβάλ η ταινία απέσπασε τα βραβεία Arca CinemaGiovani Καλύτερης ταινίας και Fedeora από την Ομοσπονδία Κριτικών Κινηματογράφου της Ευρώπης και της Μεσογείου.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ