Βαθμολογία

Στον τελικό του ομίλου η ΑΕΛ!

Ένα γκολ ήταν αρκετό για να πάρει η ΑΕΛ την πρόκριση στην επόμενη αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδος, στον τελικό του 2ου ομίλου. 0-1 στη Φιλιππιάδα κόντρα στον τοπικό Εθνικό με σκόρερ τον Δημήτρη Γκούρτσα, στο ντεμπούτο του Γιώργου Στράντζαλη στον πάγκο της AEΛ.

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς ιδιαίτερες φάσεις και ρυθμό, η ΑΕΛ ανέβασε την απόδοσή της, σκόραρε με τον Γκούρτσα στο 53’ και παρότι τρία λεπτά αργότερα έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Καρανίκα (μετά από γενική σύρραξη με αφορμή φάουλ πάνω στον Νεμπεγλέρα), όχι μόνο κατάφερε να κρατήσει το σκορ, αλλά φλέρταρε και με ένα δεύτερο γκολ στη διπλή ευκαιρία του 66’ (με Νεμπεγλέρα-Πλιάγκα) και στη φάση του 71’ με το διαγώνιο σουτ του Μπλέντι.

Την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, ωστόσο, είχαν οι γηπεδούχοι στο 42΄με το κοντινό σουτ του Παναγιωτόπουλου που απέκρουσε σωτήρια ο Σικαλιάς. Την πρώτη του εμφάνιση με την ΑΕΛ έκανε ο Ινάσιο Πιά.

ΑΕΛ: Σικαλιάς, Καρανίκας, Μήτσης, Σιάκκας, Ρούσσης, Νεμπεγλέρας, Πλιάγκας (77’ Πιά), Σαββίδης (93’ Πάνος), Στεφανίδης, Γκούρτσας (58’ Αραμπατζής), Μπλέντι.

Εθνικός Φιλιππιάδας: Μπαντής, Μούτας (67’ Μούτος), Θεοδώρου, Σιαπέρας, Παπαβασιλείου, Δάρδας, Γιάτσε (80’ Κοντογιώργος), Τσακανίκας (67’ Σιαπανίδης), Κολιάκης, Παναγιωτόπουλος, Γεωργίου.