Βαθμολογία

Τετ α τετ με Μέρκελ ο Σαμαράς

Επειδή όχι μόνο το κινητό όπως έλεγε μια παλιά διαφήμιση, αλλά όπως αποδεικνύεται τα τελευταία χρόνια, η χώρα και η οικονομία θέλουν το Γερμανό τους, ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς. Ο πρωθυπουργός λοιπόν μεταβαίνει στο Βερολίνο προκειμένου να συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ, για δεύτερη φορά μετά τη νίκη της στις εκλογές, προκειμένου να διαπιστώσει τις προθέσεις των Γερμανών για την ελληνική οικονομία.

Καθώς λοιπόν καμία απόφαση δεν λαμβάνεται εντός των συνόρων αν δεν έχει πρώτα πάρει έγκριση από τα κέντρα αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βρίσκονται κατά Γερμανία μεριά, ο Σαμαράς αναμένεται να έχει τετ α τετ με την καγκελάριο στις 22 Νοεμβρίου. Θέμα των συζητήσεων θα είναι οι σκέψεις των Γερμανών και οι προθέσεις τους αναφορικά με το τι θα επακολουθήσει στην ελληνική οικονομία και το αν είναι αναγκαία νέα μέτρα ή όχι. Άλλωστε, η δόση του 1 δισ. ευρώ που προσδοκά η ελληνική πλευρά εξαρτάται από το τι θεωρεί η Γερμανία πως είναι καλύτερο για τη χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να πείσει (!) την Μέρκελ ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα, χωρίς να είναι φυσικά σίγουρη η συγκατάθεση της Γερμανίδας καγκελάριου, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση της αναφορικά με το πού θα τεθεί ο πήχης για τα όσα απαιτεί το Eurogroup από την Ελλάδα προκειμένου να δοθεί οικονομική ένεση στα ταμεία της.

Πηγή: a-sports.gr