Βαθμολογία

«Ληστρικός» ο φόρος στα αστικά ακίνητα

Οργή εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) για τον νέο φόρο στα ακίνητα, υποστηρίζοντας ότι με τις νέες αλλαγές γίνεται ακόμη πιο άδικος για τους ιδιοκτήτες αστικών ακινήτων.

Μιλά για «εξαμβλωματικό σχέδιο, επιβολής δύο φόρων στη συσκευασία του ενός, και μάλιστα με δύο διαφορετικές ταχύτητες» και καταγγέλλει ότι το «πολιτικό στερέωμα θυσιάζει ανενδοίαστα τους ιδιοκτήτες αστικών ακινήτων στον βωμό της "εισπραξιμότητας" της αγροτικής ψήφου». Άμεσο αποτέλεσμα τονίζει θα είναι ο εκπλειστηριασμός χιλιάδων ξενοίκιαστων ιδιοκτησιών και η παραπομπή χιλιάδων ιδιοκτητών σε δίκες.

Ειδικότερα, η ΠΟΜΙΔΑ, σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή αναφέρει: «Με ένα εξαμβλωματικό σχέδιο, επιβολής δύο φόρων στη συσκευασία του ενός, και μάλιστα με δύο διαφορετικές ταχύτητες, που γέμισε οργή και αγανάκτηση κάθε φορολογούμενο ιδιοκτήτη αστικής περιουσίας, το πολιτικό στερέωμα θυσιάζει ανενδοίαστα τους ιδιοκτήτες αστικών ακινήτων της χώρας μας στον βωμό της "εισπραξιμότητας" της αγροτικής ψήφου».

» Μονός και καθαρά συμβολικός ο φόρος στα αγροτικά ακίνητα, και καθαρά αντισυνταγματική η εξαίρεσή τους από τον ΦΑΠ. Διπλός και ληστρικός ο φόρος στα αστικά ακίνητα! Επτασφράγιστο μυστικό η "προοδευτική" κλίμακα του νέου ΦΑΠ (δηλαδή η καταλήστευση τώρα ονομάζεται ..."πρόοδος"), που, από ό,τι φαίνεται, ελάχιστα θα διαφέρει από την παλαιά.»

» Αντισυνταγματική και αυτή, αφού το Σύνταγμα ρητά ορίζει ότι οι πολίτες συμμετέχουν ΑΝΑΛΟΓΑ με τις δυνάμεις τους, δηλαδή με το εισόδημά τους. Φορολογία σκληρή, δημευτικού τύπου, που είναι αδύνατο να πληρωθεί, ιδιαίτερα στα ξενοίκιαστα ακίνητα, πράγμα που καλά το γνωρίζουν, αλλά αρνούνται να δεχτούν την πρότασή μας για μειωτικό συντελεστή».

«Άμεσο αποτέλεσμα του νόμου αυτού θα είναι ο εκπλειστηριασμός χιλιάδων ξενοίκιαστων ιδιοκτησιών και η παραπομπή χιλιάδων ιδιοκτητών αστικών ακινήτων, που θα οφείλουν φόρους άνω των 50.000 ευρώ, σε δίκες με προβλεπόμενη ποινή τριετούς φυλάκισης» προειδοποιεί η ΠΟΜΙΔΑ.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ