Βαθμολογία

Λύσεις για τις βραδινές λιγούρες

Τα νυχτοπερπατήματα στην κουζίνα, είναι ένα θέμα που ταλαιπωρεί αρκετούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και καταστρέφει το πρόγραμμα διατροφής τους. Ωστόσο με μερικά απλά κόλπα μπορείτε να περιορίσετε αυτές τις «πεινασμένες εφόδους» και τις επιπτώσεις τους στη σιλουέτα σας.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν, αν σας ξυπνάνε οι βραδυνές λιγούρες και ακούτε το ψυγείο να σας καλεί; Οι συμβουλές του nutrimed.gr θα σας λύσουν κυριολεκτικά τα χέρια:

Hρεμο περιβάλλον ύπνου: Περιορίστε τις πιθανότητες να ξυπνήσετε μέσα στη νύχτα, αποφεύγοντας οτιδήποτε μπορεί να σας διακόψει τον ύπνο, όπως αναμμένο φως, τηλεόραση, ραδιόφωνο ή κινητό.

Χαλαρωτικό βραδινό: Η τρυπτοφάνη είναι ένα αμινοξύ που συμμετέχει στην παραγωγή σεροτονίνης, η οποία σχετίζεται με τη χαλάρωση του νευρικού συστήματος. Επιλέξτε για το βραδινό σας τρόφιμα που την περιέχουν, προκειμένου να κοιμηθείτε ήρεμοι και χωρίς διακοπές. Τροφές που περιέχουν τρυπτοφάνη είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ιδιαίτερα το ζεστό γάλα, οι μπανάνες, το κοτόπουλο, τα δημητριακά και το μέλι.

Εκλογίκευσε την ανάγκη σου: Αν παρολαυτά ξυπνήσεις, πριν επιτεθείς στο ψυγείο, θέσε στον εαυτό σου το παρακάτω ερώτημα: «Χρειάζομαι πραγματικά αυτό που πρόκειται να φάω;». Πολύ συχνά έχουμε την τάση να καταναλώνουμε τροφή χωρίς να το θέλουμε, παρασυρόμενοι από εξωτερικά ερεθίσματα όπως η γεύση, η οσμή και η εικόνα. Μπες λοιπόν στη διαδικασία της δεύτερης σκέψης για να καταπολεμήσεις το υποσυνείδητο.

Ετοιμα υγιεινά σνακ: Αν τελικά ξυπνήσετε και δε καταφέρετε να κατευνάσετε το λαίμαργο υποσυνείδητο σας, η λύση είναι να περιορίσετε τους πειρασμούς. Γενικώς έχουμε την τάση να τρώμε αυτά τα τρόφιμα τα οποία είναι περισσότερο εκτεθειμένα στο οπτικό μας πεδίο. Οργάνωσε λοιπόν το ψυγείο σου έχοντας τοποθετημένα στην «πρώτη γραμμή» πλυμένα φρούτα, ή έτοιμα κομμένα αγγούρια, καρότα κλπ και κρύψτε τροφές πλούσιες σε θερμίδες, όπως είναι οι σοκολάτες και τα αλμυρά σνακ στο βάθος του ψυγείου.