Βαθμολογία

Στον δρόμο οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ ενάντια στην διαθεσιμότητα και την κινητικότητα στο Δημόσιο. Η ΑΔΕΔΥ εκφράζει ακόμη την αντίθεσή της με την ενεργοποίηση της τροπολογίας των υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την οποία οδηγούνται σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας οι υπάλληλοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ με το «σαθρό», σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ επιχείρημα, ότι δεν απογράφησαν καθώς απεργούσαν.

Στα Προπύλαια έχουν συγκεντρωθεί επίσης οι απολυμένοι της ΕΡΤ, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και οι καθηγητές μέλη της ΟΛΜΕ. Η κυκλοφορία στην Πανεπιστημίου έχει διακοπεί.

Την ίδια ώρα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας των σχολικών φυλάκων έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιεί την ίδια ώρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει ότι «η κυβέρνηση κατάργησε την ειδικότητα των Σχολικών Φυλάκων και 'πέταξε' τους εργαζόμενους στο δρόμο, θέτοντας τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας και την ίδια στιγμή άφησε 'ξέφραγα αμπέλια' τα σχολεία με κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών και παρέδωσε τη Δημόσια περιουσία σε όσους επιθυμούν να εισβάλουν στους χώρους των σχολείων να καταστρέψουν και να λεηλατήσουν».

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ