Βαθμολογία

Αλλάζει χέρια η Praktiker Hellas

Μέσα στους επόμενους δύο-τρεις μήνες, θα αλλάξει χέρια η Praktiker Hellas AE, καθώς υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για την κερδοφόρα ελληνική θυγατρική της χρεοκοπημένης γερμανικής Praktiker AG. Tα ανωτέρω δήλωσε στη Voria.gr ο διευθύνων σύμβουλος Ιωάννης Σελαλμαζίδης, διαψεύδοντας με κατηγορηματικό τρόπο φήμες για κλείσιμο των καταστημάτων Praktiker στην Ελλάδα.

«Αυτά που διαδίδονται είναι βλακείες. Η Praktiker Hellas είναι μία υγιής επιχείρηση, μια επιχείρηση που είναι και θα παραμείνει κερδοφόρα. Η Praktiker Hellas πέτυχε ανάπτυξη και κερδοφορία λειτουργώντας σε μία οικονομία με τόσα προβλήματα, όταν από την άλλη οι Γερμανοί, της μητρικής, έριξαν το καράβι στα βράχια. Δεν επιτρέπεται να διαδίδονται ανυπόστατες πληροφορίες, όταν εδώ και τέσσερις μήνες είμαστε μόνοι μας και συνεχίζουμε να λειτουργούμε άψογα», δήλωσε ο κ. Σελαλμαζίδης προσθέτοντας: «H Praktiker Hellas είναι ένα από τα χρυσαφικά της μητρικής. Είμαστε το Νο 1 δίκτυο τεχνικών πολυκαταστημάτων στην Ελλάδα και κερδοφόροι, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές μας. Δεν μπορεί λοιπόν ο καθένας να λέει ότι θέλει. Υπάρχει ενδιαφέρον για αγορά της Praktiker Hellas, υπάρχουν διαδικασίες σε εξέλιξη και θεωρούμε ότι το όλο θέμα θα έχει ολοκληρωθεί στους επόμενους δύο με τρεις μήνες».

H Praktiker Hellas δημιουργήθηκε το 1991 και είναι η εταιρεία που άνοιξε τον κλάδο των τεχνικών πολυκαταστημάτων στη χώρα μας. Σήμερα αριθμεί 14 καταστήματα με συνολική έκταση 87.000 τ.μ., ενώ το 2012 οι πωλήσεις της ανήλθαν σε 196 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων κέρδη σε 3,5 εκατ. ευρώ.

Πηγή: voria.gr