Βαθμολογία

Παραλειπόμενα και δηλώσεις από την αναμέτρηση Οικονόμος – ΑΕΛ

Η λαρισινή αναμέτρηση της 10ης Νοεμβρίου 2013 στον Τύρναβο μεταξύ Οικονόμου – ΑΕΛ, έφερε τα πάνω – κάτω στον 2ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής καθώς η ομάδα της ΑΕΛ υπέστη την πρώτη απώλεια βαθμών και μάλιστα με ήττα, από ένα σωματείο σαφώς μικρότερης δυναμικότητας, που ωστόσο έδειξε ότι έχει τσαγανό και ισχυρή θέληση, που σε συνδυασμό με το άριστο κλίμα που επικρατεί στους κόλπους της ομάδας (διοίκηση, προπονητές, ποδοσφαιριστές, φίλαθλοι και τοπικοί φορείς), φανέρωσε το μυστικό ίσως της πετυχημένης συνταγής.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Δεν είναι διόλου τυχαίο και φάνηκε τούτο χθες, η μέχρι τώρα αξιόλογη πορεία του φετινού Οικονόμου σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Είχαν διαφανεί τα πρώτα σημάδια από τις φιλικές αναμετρήσεις του καλοκαιριού και μόνο όσοι είχαν τη δυνατότητα να διαβλέψουν μπροστά, έπεσαν μέσα στις προβλέψεις τους, πως ο Οικονόμος ξαναήλθε για να μείνει και όσο η θέληση και η συνοχή της συλλογικότητας των ανθρώπων που διοικούν το σύλλογο είναι αρραγής, αυτό θα είναι πραγματικότητα. Οι χαρές, οι αγκαλιές και τα πανηγύρια, όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρξαν διάχυτα στους ανθρώπους της Τσαριτσάνης μετά τη λήξη της χθεσινής αναμέτρησης.

Από την άλλη πλευρά, η πίκρα και η στενοχώρια ήταν εξόφθαλμη τόσο στα πρόσωπα παιχτών και παραγόντων της ΑΕΛ, περισσότερο όμως στους φιλάθλους, οι οποίοι ότι και αν συμβεί, πιστεύουν στο μέλλον αυτής της ομάδας, που δεν χωράει αλλού παρά 2 σκαλοπάτια (κατηγορίες) πιο πάνω και σε τίποτα μια ήττα δεν είναι ικανή να ανακόψει την ανηφορική της πορεία.

Η είδηση της αποχώρησης του προπονητή της ΑΕΛ Κων/νου Παναγόπουλου σαφώς επισκίασε την όλη ατμόσφαιρα και η οποία ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον τεχνικό στο τέλος των δηλώσεών του για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ήταν μεγάλος ο αριθμός των φιλάθλων (περίπου 2.000), που βρέθηκαν στο δημοτικό στάδιο του Τυρνάβου και παρακολούθησαν με έκδηλο ενδιαφέρον το παιχνίδι. Αξίζει να τονιστεί η παρουσία 500 περίπου φιλάθλων που ήλθαν από την Τσαριτσάνη, την Ελασσόνα και τα χωριά της ορεινής επαρχίας, στηρίζοντας τη μεγάλη προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και φεύγοντας περήφανοι από το γήπεδο για το μεγάλο επίτευγμα της ομάδας, που με αξιοπρέπεια τους αντιπροσωπεύει.

Δεν θα μπορούσε φυσικά να λείψει από αυτή τη γιορτή ο πρώην πρόεδρος του Οικονόμου Γάννης Τόλιος, το όνομα του οποίου συνδέθηκε με τις μεγάλες πρόσφατες επιτυχίες του συλλόγου. Στην ίδια παρέα βρέθηκαν ακόμη οι Γιάννης Μπέης, Θανάσης Μιχαλούλης, Χρήστος Καραμπούζης, Απόστολος Φωτάκης και Χρήστος Λυτροκάπης. Το παρόν ακόμη στην αναμέτρηση έδωσαν ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ Ζήσης Γρηγορίου, με τους διοικητικούς Βασίλη Μητροδήμο, Νίκο Δημερά και τον γραμματέα της Ένωσης Κώστα Χαλκιά, επίσης ο πρώην γενικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΛ Λουκάς Σάββα, καθώς και οι αντιδήμαρχοι Τυρνάβου Βασίλης Νταβαρούκας και Δημήτρης Χαλούλης.

Ομαλά κύλησε τόσο η προσέλευση καθώς και η αποχώρηση των φιλάθλων από το γήπεδο και τούτο οφείλεται κατά κύριο λόγο στην καίρια και αποτελεσματική παρουσία της αστυνομικής δύναμης.

Η παρουσία του κόσμου στις κερκίδες του σταδίου ήταν επίσης πολύ καλή και κόσμια, κινούμενη σε φυσιολογικά πλαίσια και παρά τον αρνητικό αντίκτυπο που δημιουργήθηκε από το απρόσμενο για την ΑΕΛ αποτέλεσμα.

Τα εύσημα ανήκουν σαφώς και στις διοικήσεις των 2 συλλόγων, για τη μεταξύ τους συνεργασία, με τους ανθρώπους της Τσαριτσάνης (τυπικά γηπεδούχοι) να κερδίζουν και σε αυτό το στοίχημα, επιτυγχάνοντας σε μεγάλο βαθμό στον οργανωτικό τομέα, κάτι που επιτεύχθηκε σε ξένο για αυτούς χώρο. Σημαντική τέλος υπήρξε η συμβολή της δημοτικής αρχής Τυρνάβου, όσον αφορά την παραχώρηση του γηπέδου καθώς και των διευκολύνσεων που παρείχαν οι άνθρωποι που φροντίζουν και συντηρούν το χώρο.

Πριν τη σέντρα, με πρωτοβουλία της διοίκησης του Οικονόμου, οι ποδοσφαιριστές της Τσαριτσάνης μετέβησαν στην προτομή του αείμνηστου συμπατριώτη τους Γιώργου Μητσιμπόνα, ο οποίος ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την Τσαριτσάνη, διαγράφοντας μεγάλη και λαμπρή στη συνέχεια παρουσία στην ΑΕΛ, τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και τον Τύρναβο, καταθέτοντας ανθοδέσμη σε ένδειξη τιμής και θύμησης στο μεγάλο αθλητή.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κων/νος Παναγόπουλος (προπονητής ΑΕΛ): «Για τον αγώνα δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάτι συγκεκριμένο. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Οικονόμου γιατί η νίκη τους είναι πέρα για πέρα δίκαιη. Συγχαρητήρια και στον συνάδελφό μου Κώστα Κατσάρα, που έχω μάθει ότι κάνει εξαιρετική δουλειά και φάνηκε τούτο σήμερα στο γήπεδο. Αναλαμβάνω πλήρως και απόλυτα την ευθύνη για την ήττα. Γνωρίζετε βέβαια πως στο ποδόσφαιρο υπάρχουν ήττες και ήττες. Δεν έχω να αναφέρω κάτι συγκεκριμένο για το παιχνίδι. Κατανοώ πλήρως την αγανάκτηση και την οργή των οπαδών. Αν στενοχωριέμαι για κάτι είναι γιατί μέχρι το 90΄ υπήρχε κόσμος που χειροκροτούσε και στήριζε την ομάδα και υπήρχε κόσμος που έβριζε. Ξαναλέω πως και οι δύο έχουν μέρος στην εξέδρα, αλλά εγώ - και επιτρέψτε μου γι αυτό -  κρατάω το χειροκρότημα καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα και απορρίπτω τις αποδοκιμασίες, όχι στο πρόσωπό μου αλλά στο πρόσωπο των παιδιών που αγωνίζονται. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να μου επιτρέψετε να πω πως επειδή έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν, σήμερα αποχωρώ από την ομάδα. Ο λόγος είναι καθαρά προσωπικός».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ένταση και τον εκνευρισμό που υπήρχε στην ομάδα, κάτι που δεν είχε διαφανεί μέχρι τώρα, απάντησε: «Νομίζω πως είναι η πρώτη φορά φέτος που η ΑΕΛ δεν έβαλε τη μπάλα κάτω. Η ευθύνη λοιπόν ανήκει στον προπονητή. Το να δικαιολογήσω τα όποια σκληρά μαρκαρίσματα, δεν έχει νόημα καθότι σε ένα αντρικό άθλημα όπως το ποδόσφαιρο, κλωτσάει ο αντίπαλος, κλωτσάς και συ, αλλά όχι αντιαθλητικά. Δεν θέλω να δικαιολογήσω κάτι. Τώρα αν φύγουμε από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, σας λέω πως η ομάδα για ακόμη μια εβδομάδα διαταράχθηκε με το να κάνει προπόνηση 2 μέρες χωρίς το γυμναστή της».
Σε άλλη δε ερώτηση για το αν η απόφαση λήφθηκε πριν το παιχνίδι, απάντησε: «Όχι, καμιά σχέση. Δεν είναι μια απόφαση που έχει να κάνει αμιγώς με το αποτέλεσμα, νίκη, ήττα. Ξαναλέω ότι ίσως το παιχνίδι και το αποτέλεσμα να βοηθάει. Από την αρχή που ήλθα στην ΑΕΛ, μιλάω για την επόμενη μέρα. Ούτε για 30 στα 30 έχω μιλήσει, ούτε για κάτι άλλο. Η απόφαση να αποχωρήσω είναι καθαρά προσωπική απόφαση. Το λάθος μου, μιας και με ρωτάτε, είναι ότι ίσως έπρεπε να αποχωρήσω νωρίτερα. Και θέλω να το κλείσω εδώ λέγοντας ότι η πραγματικότητα έχει μια μεγάλη ικανότητα καθώς σε φέρνει αντιμέτωπο και σε καταρρίπτει την όποια θετική διάθεση, σκέψη, φιλοδοξία και όραμα έχεις. Σας ευχαριστώ πολύ και ζητώ συγνώμη εκ μέρους του αγωνιστικού τμήματος από όλο τον κόσμο που ήταν σήμερα στο γήπεδο, γιατί μιλάμε για ένα ιστορικής σημασίας παιχνίδι, στο οποίο δεν φανήκαμε αντάξιοι».  

Κώστας Κατσάρας (προπονητής Οικονόμου): «Σήμερα δώσαμε το μεγαλύτερο ως τώρα παιχνίδι στην ιστορία της ομάδας και πήραμε τη νίκη γιατί οι παίχτες μας το πίστεψαν. Νομίζω πως ως τη στιγμή που παίζαμε έντεκα εναντίον έντεκα, οι ομάδες ήταν ισάξιες. Από τη στιγμή που σημειώσαμε το γκολ και αποβλήθηκε ο παίχτης της ΑΕΛ, η ομάδα αδικαιολόγητα οπισθοχώρησε. Αυτό που μας ενδιαφέρει ωστόσο είναι να σωθούμε γρήγορα, για δώσω την ευκαιρία να παίξουν και νέα παιδιά, σε μια εποχή που είναι δύσκολη όχι μόνο για την ομάδα του Οικονόμου αλλά και για όλο τον κόσμο.
Η ΑΕΛ είναι η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας, στο σημερινό ματς της έλειπε ο αρχηγός της (σ.σ. Νεμπεγλέρας) και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου πολύ γρήγορα, το προσδιορίζω σε ενάμισι χρόνο, να παίξει στη Σούπερ Λίγκα. Είναι πολύ δύσκολο για μένα καθώς ήταν η πρώτη φορά που έπαιξα εναντίον της ΑΕΛ, αλλά είμαι τώρα στην Τσαριτσάνη και είμαι ευχαριστημένος γιατί δουλεύουμε με αξιοπρέπεια. Αγωνισθήκαμε τίμια χωρίς να παίξουμε καθυστερήσεις και αντιποδόσφαιρο. Είναι δεδομένο πως η ΑΕΛ θα είναι πρωταθλήτρια αλλά το 28 στα 28 ήταν δύσκολο, γιατί κάποια στιγμή θα έχανε. Ας αφήσουν τους παίχτες να δουλέψουν και είναι σίγουρο πως όλα θα πάνε καλά».