Βαθμολογία

Ο Οικονόμος άναψε «φωτιές» στην ΑΕΛ!

Το λαρισινό παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής στο 2ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής μεταξύ Οικονόμου Τσαριτσάνης και ΑΕΛ πέρασε στην ιστορία του ποδοσφαίρου του νομού, με καταγεγραμμένα διαφορετικά στοιχεία καθώς και συναισθήματα, όσον αφορά τα αντίπαλα συγκροτήματα.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή κ. Αρ. Λυμπούδη βρήκε τον Οικονόμο νικητή της αναμέτρησης με σκορ 1-0, ένα αποτέλεσμα καθαρό και δίκαιο για την ομάδα της Τσαριτσάνης, που όμως συνοδεύτηκε με την δήλωση αποχώρησης από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ, του προπονητή της ΑΕΛ Κων/νου Παναγόπουλου, η πίκρα του οποίου ήταν εμφανής μετά τον αγώνα (ιδίως μπροστά στις κάμερες), αλλά και ο προβληματισμός του έντονος κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Η ΑΕΛ υπέστη την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα μετά από 7 αγωνιστικές, έχοντας ως τώρα 6 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, καθώς και 2 νίκες στο κύπελλο, όπου συνεχίζει στην 3η κατά σειρά προσπάθεια στο θεσμό, αντιμετωπίζοντας την ερχόμενη Κυριακή εκτός έδρας τον Εθνικό Φιλιππιάδας.

Οι «Βυσσινί» όντας το φαβορί της συνάντησης, μπήκαν στο γήπεδο πιο δυνατά, πιέζοντας από το 1ο λεπτό τους τυπικά γηπεδούχους, οι οποίοι ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν έδειξαν σημεία ολιγωρίας ή αστάθειας, αντίθετα προσπάθησαν να αντιδράσουν στην πίεση και το πέτυχαν μετά το 15΄, βάζοντας τις προϋποθέσεις εκείνες που θα τους επέτρεπαν να διεκδικήσουν κάτι θετικό, μέσα από την αγωνιστικότητά τους και την ισχυρή θέληση που έχουν σαν ομάδα.

Παρότι η ΑΕΛ ήταν αυτή που είχε την υπεροχή στην αρχή του αγώνα, ο Οικονόμος δημιούργησε στο 18΄ την καλύτερη ίσως φάση του παιχνιδιού με σουτ εξ’ επαφής του Παπαγεωργίου, ύστερα από σέντρα του Τόλιου, αποκρούοντας αρχικά με τα χέρια ο Σικαλάς και επιχειρώντας νέο σουτ ο αμυντικός παίχτης του Οικονόμου, έστειλε από κοντά να περάσει η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΛ, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να προηγηθεί η Τσαριτσάνη στο σκορ.

Ακόμη μια καλή στιγμή για τον Οικονόμο σημειώθηκε στο 29΄ με μακρινό σουτ του Γκουντρουμπή, ο οποίος προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Η ΑΕΛ δημιούργησε καλές φάσεις στο πρώτο μέρος με τους Μπλέντι στο 11΄, σουτάροντας στρωτά μετά από χτύπημα κόρνερ συμπαίχτη του και διώχνοντας ο Νούσιας με τα πόδια, στο 13΄ με τον Γκούρτσα, προ του οποίου επενέβη έγκαιρα ο τερματοφύλακας του Οικονόμου και αποσόβησε τον διαφαινόμενο κίνδυνο, επίσης με σουτ που επιχείρησε ο Κυριακίδης στο 17΄ έξω από την περιοχή της Τσαριτσάνης και βρίσκοντας η μπάλα σε σώματα αμυντικών παιχτών, κατέληξε κόρνερ. Ο ίδιος παίχτης επιχείρησε μακρινό σουτ στο 32΄, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νούσια. Άλλη μια ευκαιρία καταγράφεται για λογαριασμό της ΑΕΛ στο 40΄ με δυνατό συρτό σουτ του Στεφανίδη έξω από την περιοχή της Τσαριτσάνης, το οποίο κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Στην  επανάληψη, ο Οικονόμος μπήκε με καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο στο παιχνίδι, οι παίχτες του οποίου κράτησαν περισσότερο τη μπάλα και προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για κάτι καλό, απέναντι σε μια Λάρισα που ανοίχτηκε για το γκολ. Στο 53΄ ο αμυντικός της ΑΕΛ Βοσκόπουλος ανέτρεψε σαν τελευταίος παίχτης τον επιτιθέμενο Κωστούλα, έξω από την περιοχή του, σημειώνοντας αμέσως το φάουλ ο διαιτητής και αποβάλλοντας με απευθείας κόκκινη τον ποδοσφαιριστή της Λάρισας. Στο επόμενο λεπτό (54΄) ο Πρικάκης εκτέλεσε από δεξιά το φάουλ, βρήκε η μπάλα σε σώματα αμυνομένων στο τείχος της ΑΕΛ, κερδίζοντας την κόντρα ο Κωστούλας, ο οποίος με κοντινό πλασέ νίκησε τον Σικαλιά, σημειώνοντας το μοναδικό γκολ της συνάντησης. Ο σκόρερ της Τσαριτσάνης Κωστούλας είχε ακόμη μια καλή στιγμή στο 66΄ με δυνατό μακρινό σουτ έξω από την περιοχή του Σικαλιά, που κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Η ΑΕΛ στην προσπάθειά της να ισοφαρίσει, απείλησε στο 63΄ με σουτ του Στεφανίδη από πλάγια θέση, μπλοκάροντας αποφασιστικά ο Νούσιας, επίσης στο 70΄ όταν ο Γκούρτσας έπιασε από κοντά κεφαλιά ψαράκι, αποκρούοντας σωτήρια ο τερματοφύλακας της Τσαριτσάνης. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού (93΄) ο Πλιάγκας επιχείρησε δυνατό συρτό σουτ, το οποίο κατέληξε άουτ.

Πιο νωρίς (91΄) αποβλήθηκε από τον αγώνα ο Πρικάκης του Οικονόμου, ο οποίος δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα.    

 

Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο κ Αριστείδης Λυμπούδης του συνδέσμου Μακεδονίας με βοηθούς τους κ Θεόδωρο Αϊναλή και Χουσείν Κούλα του ίδιου συνδέσμου. Στο 53΄ ο διαιτητής απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Βοσκόπουλο της ΑΕΛ και στο 91΄ με δεύτερη κίτρινη τον Πρικάκη του Οικονόμου.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κώστας Κατσάρας.): Νούσιας, Παπαγεωργίου (71΄ Καρακώστας), Πρικάκης, Κολιός, Καλπίας, Κουρδής, Τόλιος (61΄ Κουλτσιάκης), Σκλάβος, Κωστούλας (79΄ Καραγκούνης), Χάμος, Γκουντρουμπής.

ΑΕΛ (Κων/νος Παναγόπουλος): Σικαλιάς, Καρανίκας (68΄ Πάνος), Μήτσης, Σιακκάς, Κυριακίδης, Σαββίδης (57΄ Αραμπατζής), Πλιάγκας, Βοσκόπουλος, Στεφανίδης, Γκούρτσας, Μπλέντι (55΄ Ρούσης).