Βαθμολογία

Θρίαμβος Κένυας στον Μαραθώνιο

Ο Κενυάτης Γέγκο Χίλαρι αναδείχθηκε νικητής στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο. Πρώτη η Κενυάτισσα Νάνσι Τζόαν Ρότιτς και τρίτη η Μάγδα Γαζέα. Πρώτος Έλληνας, που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης με 2:23.59, ενώ δεύτερος ήταν ο Κώστας Πούλιος.

O 26χρονος Γέγκο Χίλαρι Κιπκογκέι τερμάτισε πρώτος σε χρόνο 2 ώρες, 13 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα, ενώ δεύτερος ήταν ο συμπατριώτης του, Κιμέλι Ντίκσον (με χρόνο 2:14.40).

Έβδομος στην κατάταξη και νικητής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης (με 2:24.09). "Ρίσκαρα λίγο παραπάνω στην αρχή με αποτέλεσμα να κουραστώ. Πάλεψα πολύ και δικαιώθηκα", υποστήριξε ο Χιώτης πρωταθλητής.

Πίσω του τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Πούλιος (με 2:25.37), ο οποίος ανέβηκε στο βάθρο μαζί με τις δύο κόρε του. Μετά το τέλος του αγώνα ο αθλητής του Παναθηναϊκού διαμαρτυρήθηκε για την εγκατάλειψη των Ελλήνων αθλητών από την Πολιτεία, προσθέτοντας πως τοποθετεί γυψοσανίδες για να μπορεί να συνεχίσει να κάνει πρωταθλητισμό. Τρίτος ήταν ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος (με 2:27.18). Οι τρεις Έλληνες τερμάτισαν μαζί.