Βαθμολογία

Γέννησε και πούλησε το παιδί σε ζευγάρι

Μια πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται γιατροί, μια γυναικολογική κλινική και θετοί γονείς, διερευνά η Αστυνομία από χθες το απόγευμα. Σύμφωνα με αποκαλυπτικές πληροφορίες του «Φ», μια αλλοδαπή έφερε στον κόσμο κατά παραγγελία ένα παιδί το οποίο στη συνέχεια φέρεται να το πούλησε σε ζευγάρι και μετά να έφυγε από την κλινική.

Η Αστυνομία άρχισε αμέσως να διερευνά την υπόθεση μετά από άκρως εμπιστευτικες πληροφορίες που πήρε και στο στόχαστρο της μπήκαν ορισμένες παράμετροι με άκρα μυστικότητα. Χθες νωρίς το βράδυ και αφού διασταυρώθηκαν ορισμένα στοιχεία, ζητήθηκε η έκδοση ενταλμάτων έρευνας και σύλληψης.

Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, αστυνομικοί από τη Λευκωσία και από το ΤΑΕ Λάρνακας, προχώρησαν νωρίς χθες το βράδυ στη σύλληψη πέντε προσώπων ηλικίας από 38-48 ετών ως υπόπτων για διερευνώμενα σοβαρά αδικήματα.

Πρόκειται για έναν πολύ γνωστό γυναικολόγο σε κλινική της Λάρνακας, ο οποίος φέρεται να διενήργησε τον τοκετό, την αλλοδαπή μητέρα από τη Βουλγαρία η οποία γέννησε το βρέφος και για γυναίκα, τον σύζυγό/σύντροφό της καθώς και τους Κύπριους θετούς γονείς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διερευνά η Αστυνομία, το παιδί γεννήθηκε και θα δινόταν σε οικογένεια στη Λάρνακα, έναντι ποσού πέντε χιλιάδων ευρώ. Οι έρευνες της Αστυνομίας έγιναν σε κλινική της Λάρνακας ενώ οι εξετάσεις συνεχίζονται για να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

Σήμερα η Αστυνομία αναμένεται ότι να οδηγήσει τους πέντε συλληφθέντες ενώπιον του Δικαστηρίου για να ζητηθεί η κράτηση τους, ενώ θα εξεταστούν και τα όσα θα αναφέρει ο γιατρός, ο οποίος φέρεται να αρνείται κάθε ανάμειξη στην εν λόγω σοκαριστική και πρωτόγνωρη για την Κύπρο υπόθεση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι υποθέσεις υιοθεσίας στην Κύπρο είναι πολύ δύσκολες νομικά και γι' αυτό καταβάλλεται προσπάθεια να τροποποιηθεί η ισχύουσα νομοθεσία.

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος