Βαθμολογία

ΟΤΕ: Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 1.100 άτομα σχεδιάζει ο ΟΤΕ, σε μια νέα προσπάθεια μείωσης του κόστους. Το πρόγραμμα, που αφορά το 13% περίπου του συνολικού προσωπικού στην σταθερή τηλεφωνία Ελλάδος, ανακοινώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο Μιχάλη Τσαμάζ σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη με αναλυτές.

Ο μεγαλύτερος μέτοχος του ΟΤΕ, η Deutsche Telekom, επικεντρώνει τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης του ομίλου στην σταθερή τηλεφωνία Ελλάδος, η οποία απορροφά το ένα τρίτο περίπου του συνολικού κόστους του ομίλου, αλλά συμμετέχει μόνο κατά το ένα τέταρτο στα λειτουργικά του κέρδη.

Η εθελουσία αναμένεται να κοστίσει 120-200 εκατ. ευρώ στην εταιρεία, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Προκειμένου να χρηματοδοτήσει το σχέδιο εθελουσίας, ο ΟΤΕ σχεδιάζει να μην καταβάλει μέρισμα για την φετινή χρήση, δήλωσε ο Τσαμάζ στους αναλυτές. Θα είναι η τρίτη συνεχή χρονιά που η εταιρεία δεν θα διανείμει μέρισμα στους μετόχους της.

Μετά τις περικοπές, ο ΟΤΕ Ελλάδος θα απασχολεί περίπου 7.600 άτομα, μειωμένα κατά ένα τρίτο περίπου από το 2008, όταν η Deutsche Telekom εξαγόρασε το 40% του οργανισμού.

Πηγή: zougla.gr