Βαθμολογία

«Αποχαιρετά» την Αθήνα η Marriott

Μια σχέση συνεργασίας δεκαετιών στον χώρο των ξενοδοχείων πολυτελείας της Αθήνας τερματίζεται στις 31 Δεκεμβρίου: Η διεθνής ξενοδοχειακή αλυσίδα Μarriott Ιnternational αποχωρεί από το Ledra Marriot και από την ελληνική πρωτεύουσα.

Ο όμιλος Παρασκευαΐδη, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Ledra Marriott που βρίσκεται στη λεωφ. Συγγρού, και η Μarriott Ιnternational δεν κατέληξαν σε συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου διαχείρισης της μονάδας, το οποίο λήγει στα τέλη του έτους.

Ηδη όπως αναφέρει η Μariott στην ιστοσελίδα της, από τις 31 Δεκεμβρίου το ξενοδοχείο δεν θα λειτουργεί πλέον ως Marriott και η εταιρεία δεν δέχεται κρατήσεις για το 2014.

Το ξενοδοχείο της λεωφ. Συγγρού - λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια υπό την ομπρέλα της Marriott, ενός παγκόσμιου κολοσσού των ξενοδοχείων, που ιδρύθηκε το 1927 και τώρα μετρά περισσότερες από 3.800 επιχειρήσεις σε 74 χώρες του κόσμου.

«Η απόφαση για το χωρισμό ήταν αμοιβαία», δήλωσαν απαντώντας σε σχετική ερώτηση που έθεσαν tanea.gr, οι εκπρόσωποι του ξενοδοχείου, επισημαίνοντας ότι «πολύ σύντομα» θα ανακοινωθεί και το νέο όνομα της μονάδας. Το ξενοδοχείο Ledra Marriott θα συνεχίσει τη λειτουργία του με δικό του σύστημα κρατήσεων και μέχρι να εξευρεθεί νέος διαχειριστής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία θα αναζητήσει νέα συνεργασία για τη διαχείριση της μονάδας μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014.
Πάντως, πηγές από τον ξενοδοχειακό κλάδο ανέφεραν ότι ένας από τους λόγους που δεν ανανεώθηκε η συνεργασία με την Μarriott Ιnternational, είναι η αλλαγή των σχεδίων του ομίλου Παρασκευαΐδη για το μέλλον του Ledra Marriott.

Οπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, στη νέα σελίδα του Ledra Marriott και κυρίως κατά τη μεταβατική περίοδο, ο όμιλος δεν θα επιθυμούσε το πολυτελές ξενοδοχείο να είναι δεσμευμένο με κάποια διαχειρίστρια εταιρεία. Στο πλαίσιο αυτό, οι ίδιες πηγές, δεν απέκλειαν ακόμα και το ενδεχόμενο αλλαγής ιδιοκτησίας της μονάδας, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαίωναν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου.

Από την άλλη πλευρά η Marriott διαβεβαιώνει ότι διατηρεί το ενδιαφέρον της για την Αθήνα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν υπάρχει σχεδιασμός για άμεση «επιστροφή» της στην ελληνική πρωτεύουσα με την αναζήτηση νέας μονάδας.