Βαθμολογία

Σάντος: «Εμείς θα προκριθούμε»

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή και στην οποία ανακοίνωσε και τους «εκλεκτούς» του, ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός εξέφρασε την πίστη του πως η «γαλανόλευκη» θα ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρουμανίας και όπως ήταν φυσικό απέφυγε να απαντήσει για το θέμα του συμβολαίο του.

«Θα έλεγα ότι μετά από το ματς με την Γεωργία, αυτά τα δυο παιχνίδια, που είναι σαν ένα ουσιαστικά, είναι τα σημαντικότερα που έχει να δώσει η Εθνική μας ομάδα. Γι' αυτό από τη μία το ματς στην Γεωργία ήταν σημαντικό γιατί θέλαμε να πάμε στο Ευρωπαϊκό. Τώρα για το κομμάτι για μας πρέπει να πω πως δεν υπήρχε κάποια ειδική διαδικασία ανάλυσης του αντιπάλου. Εμείς ξοδεύουμε πολλές ώρες δουλειάς στη φιλοσοφία των αντιπάλων μας έτσι ώστε να δώσουμε συγκεκριμένες εντολές στους παίκτες μας.

Από την Δευτέρα που θα έχουμε τους παίκτες στη διάθεση μας, θα τους δώσουμε οδηγίες από αυτά που έχουμε μάθει για τον αντίπαλο μας. Βέβαια το πιο σημαντικό είναι τι θα κάνουμε εμείς έτσι ώστε να φέρουμε την πρόκριση στην Ελλάδα. Αυτοπεποίθηση και πίστη υπάρχει στην ομάδα. Και οι Ρουμάνοι έχουν εξαιρετική ομάδα, όμως πιστεύω πως στο τέλος εμείς θα προκριθούμε», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Πορτογάλου, ο οποίος συνέχισε αναφερόμενος στις επιλογές του:

«Για τους 24 παίκτες να πω πως ο Κονέ δεν μπορεί να παίξει στο πρώτο ματς λόγω τιμωρίας, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός πως πολλοί παίκτες είναι στο όριο των καρτών, οπότε θέλουμε να έχουμε πολλές επιλογές και λύσεις. Γενικότερα δεν θέλω να μιλήσω ατομικά, όμως τα δυο παιδιά προσπάθησε να επιλέξω παίκτες που θα μου δώσουν αυτά που θέλω σε σχέση με τα χαρακτηριστικά που έχει το παιχνίδι που θα δώσουμε την εβδομάδα που έρχεται. Νομίζω πως πάντα οι παίκτες ανταποκρίνονται σε αυτά που ζητάω και πάντα μου δίνουν όχι απλά το 100% αλλά το 200%. Αυτό είναι το στοιχείο που μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Οι παίκτες μας παθιάζονται όταν παίζουν με το εθνόσημο. Απλά αυτό που λέμε είναι πως δεν έχουμε χρόνο. Δευτέρα - Τρίτη θα κάνουμε προετοιμασία για τη δυνατή προπόνηση της Τετάρτης. Έχουμε μάθει όμως να ζούμε έτσι και όλα είναι καλά. Σίγουρα στα δυο ματς θέλουμε τους παίκτες στο 200% και είμαι σίγουρος πως θα είναι. Καταλαβαίνουμε κι εμείς πως οι παίκτες προέρχονται από δύσκολα ματς και θέλουμε να τους προστατέψουμε. Όμως από την Παρασκευή θα είναι σε φουλ κατάσταση. Αυτό βέβαια συμβαίνει και για την Ρουμανία όπως και για όλες τις ομάδες».

Στη συνέχεια μίλησε για το πως θα προετοιμαστεί η ομάδα στον ψυχολογικό τομέα, αλλά και το αποτέλεσμα που θα ήθελα στο πρώτο παιχνίδι.

«Ουσιαστικά θα πω το ίδιο πράγμα. Εμείς επικεντρωνόμαστε στο παιχνίδι μας. Είναι συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Σε τρικ ψυχολογικά επηρεάζονται όσοι δεν είναι έμπειροι. Πρέπει να δείξουμε καρδιά, αλλά με καθαρό μυαλό. Πρώτα πρώτα επειδή μιλάμε για έναν τελικό με δυο ημίχρονα, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό με τους ομίλους. Εμείς θα μπούμε στο “Γ. Καραϊσκάκης” για το αποτέλεσμα και το γκολ. Ένα καλό αποτέλεσμα θα ήταν όπως αυτό με το Λίχτενσταϊν. Γενικότερα οι παίκτες μας έχουν μεγάλη εμπειρία. Ξέρουμε πως πρέπει να κερδίσεις το πρώτο ματς στην έδρα σου χωρίς να δεχθείς γκολ. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε».

Φυσικά, ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός περιμένει πολλά από τους έμπειρους παίκτες της ομάδας και είπε χαρακτηριστικά: «Νομίζω πως αυτό είναι κάτι φυσιολογικό. Δεν χρειάζεται να το ζητήσουμε εμείς. Υπάρχουν παίκτες που έχουν περάσει μία ίδια κατάσταση και περιμένουμε από αυτούς να βοηθήσουν και τους συμπαίκτες τους».

Όσον αφορά στην παρουσία του κόσμου, είπε: «Το κίνητρο μας είναι η Ελλάδα. Και εμένα αλλά και για τους παίκτες. Το κίνητρο μας είναι να δώσουμε χαρά στον ελληνικό λαό. Κατά τα φαινόμενα το γήπεδο θα είναι γεμάτο και θα μας βοηθήσει αρκετά αν συμβεί αυτό. Και με την ευκαιρία θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους μας που μας στήριξαν στα δυο τελευταία ματς. Νιώθουμε μεγαλύτερη ευθύνη όταν είναι γεμάτο το γήπεδο. Παρόλο που ακούγονται πολλά για τους Ρουμάνους και το ότι είναι φανατικοί, νομίζω πως οι δικοί μας φίλαθλοι θα μας βοηθήσουν ακόμα περισσότερο».

Η τελευταία ερώτηση που του έγινε αφορούσε το θέμα του συμβολαίου του. Ήταν αναμενόμενο, όμως, ότι δεν θα δώσει απάντηση σε αυτό. «Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μόνο την Βραζιλία και πως θα μπορέσουμε να φτάσουμε εκεί. Ξέρω πως οι παίκτες θέλουν να φτάσουν εκεί. Και ο κόσμος μας αυτό σκέφτεται. Θα δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε για να είμαστε εκεί», τόνισε χαρακτηριστικά.