Βαθμολογία

Oι τροφές που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό

Η καλύτερη λύση για την αντιμετώπιση των κρυολογημάτων και άλλων ασθενειών που τις έχουμε συνδυάσει με τον χειμώνα, είναι ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο μπορούμε να «χτίσουμε» μέσω της κατανάλωσης ορισμένων τροφών οι οποίες έχουν ρόλο «ασπίδας». Συγκεκριμένα, οι ακόλουθες πέντε τροφές βοηθούν στην αποτελεσματική θωράκιση του οργανισμού και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος εν όψει χειμώνα, λόγω των συστατικών που διαθέτουν:

Γιαούρτι

Τα προβιοτικά που περιέχει το γιαούρτι κρατούν τους παθογόνους μικροοργανισμούς μακριά από το πεπτικό σύστημα.

Βρώμη και κριθάρι

Περιέχουν β-γλυκάνη, ένα είδος φυτικών ινών με αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική δράση.

Σκόρδο

Περιέχει αλλισίνη, η οποία καταπολεμά τις λοιμώξεις και τα βακτήρια.

Θαλασσινά

Το σελήνιο βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στα οστρακοειδή και βοηθά τα λευκά αιμοσφαίρια να παράγουν τις απαραίτητες πρωτεΐνες για την καταπολέμηση του ιού της γρίπης.

Τσάι

Βοηθά στην παραγωγή ιντερφερόνης, η οποία δρα ενάντια στους ιούς.

Πηγή: iefimerida.gr