Βαθμολογία

Το βάρος επηρεάζει την σεξουαλική σου επιθυμία

Μελέτες δείχνουν οτι αυξομειώσεις στο βάρος, διαταράσσουν τις ορμόνες που ρυθμίζουν τη σεξουαλική σου επιθυμία. «Είναι μια αλυσιδωτή αντίδραση με θύμα τη λίμπιντό σου» λέει η Δρ Μπέρμαν, ουρολόγος, ειδικός σε σεξουαλικά θέματα.

Επίσης, τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, που συνδέονται με την παχυσαρκία, εμποδίζουν τα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν την πυελική περιοχή, με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται η ροή του αίματος προς την κλειτορίδα και να μειώνεται η σεξουαλική διέγερση. Βέβαια, εκτός από τα διάφορα οργανικά θέματα, κυρίαρχο ρόλο στη σεξουαλική επιθυμία έχει ο ψυχολογικός παράγοντας.

«Αν είσαι ανασφαλής κι όλη την ώρα ανησυχείς για το τί σκέφτεται ο σύντροφός σου για το σώμα σου, σίγουρα δεν θα απολαύσεις την ερωτική πράξη» λέει η Δρ Μπέργκαμ.

'Eρευνες μάλιστα δείχνουν οτι οι σεξουαλικές μας ορμές είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την εικόνα που έχουμε για το σώμα μας, ανεξαρτήτως του βάρους. Μάλιστα, στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, μελετητές ζήτησαν από γυναίκες, διαφόρων ηλικιών και βάρους, να συγκρίνουν 6 σημεία του σώματός τους με αντίστοιχα που είδαν σε φωτογραφίες μοντέλων. Ύστερα, παρακολούθησαν μια ταινία ερωτικού περιεχομένου.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που είχαν δει πριν τις φωτογραφίες των μοντέλων είχαν σημαντικά χαμηλότερη διέγερση σε σχέση με τις άλλες γυναίκες.